Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 24 okt 2016

Uitzonderlijke koffietafel haalt miljoenen op via Kickstarter en wij begrijpen waarom

Ken jij Sisyphus, een figuur uit de Griekse mythologie? Nadat hij de goden had uitgedaagd kreeg ‘ie een vreselijke straf. Hij moet tot het einde der dagen een rotsblok tegen een berg opduwen. Pff, dat is zwaar en saai tegelijk. Deze koffietafel is dat zeker niet.

Koffietafel ruilt steen in voor metalen bal

Wat hebben Sisyphus en deze koffietafel met elkaar gemeen? De Sisyphus koffietafel is gebaseerd op dit verhaal. Echter is het nu een prachtige tafel waarbij een bal door kinetisch zand wordt voortgeduwd. Toffer nog is dat de bal op deze manier wonderschone patronen creëert en uitwist.

De tafel werkt via een geprogrammeerde Raspberry Pi die de bal via magneten voortbeweegt. Het enige dat jij hoeft te doen is de tafel aan te sluiten op elektriciteit. Vervolgens doet-ie automatisch de rest voor je. Hebben!

Je kunt drie verschillende versies van de Sisyphus-tafel op de kop tikken. Deze kennen verschillende afmetingen en zijn afhankelijk van het model in verschillende soorten hout te verkrijgen. Je kunt op de Kickstarterpagina de drie modellen zien en checken welke houtsoort jij het mooist vindt. De goedkoopste optie is 730 euro exclusief 165 euro aan verzendkosten.

De koffietafels maken gebruik van kinetisch zand. Dat spul is gaaf en zelfs binnenshuis toepasbaar. We WANT!

Reageer op artikel:
Uitzonderlijke koffietafel haalt miljoenen op via Kickstarter en wij begrijpen waarom
Sluiten