Ilona Braam
Ilona Braam Rides 3 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze handige elektrische scooter vouw je in een handomdraai op

Hoewel elektrische fietsen tegenwoordig behoorlijk populair zijn, moeten we niet vergeten dat er altijd ook nog scooters bestaan. En ook in het scooter-kamp verschijnen er steeds meer elektrische exemplaren op de markt. De Ujet is zo’n elektrisch exemplaar en is een wel erg handige scooter om in je bezit te hebben. Niet alleen is hij elektrisch, maar je kunt hem ook nog zo opvouwen om met je mee naar binnen te nemen.

Makkelijk mee naar binnen

Een scooter heeft verschillende voordelen ten opzichte van een auto als je in de stad rondrijd. Zo heb je niet te maken met files en rijdt je toch net wat soepeler door smalle straatjes. Het nadeel aan een scooter in de stad is echter dat hij een stuk makkelijker gestolen kan worden en je hem dus niet overal maar buiten wilt achterlaten. Met de Ujet heb dat probleem niet, want je kunt hem gewoon met je meenemen.

Ujet elektrische scooter

Keuze uit twee verschillende accu’s

De elektrische scooter heeft een futuristisch design en kun je zo opvouwen om er een compact pakketje van te maken. Het frame van de scooter is gemaakt van geavanceerde  composietmaterialen, die normaal gesproken in de luchtvaart worden gebruikt. Het ding is verder uitgerust met een 3kW elektrische motor, welke goed is voor 3,9pk en 80Nm koppel. Je kunt kiezen uit twee verschillende accu’s, welke je een rijbereik geven van 75 km of 150 km. Mocht je batterij na een tijdje op zijn, kun je hem binnen 3 tot 6 uur gewoon weer opladen met een normaal stopcontact.

Ujet elektrische scooter

Notificatie bij diefstal

Verder is de elektrische scooter ook nog uitgerust met meer dan dertig sensoren en een onboard computer. Je kunt hem koppelen aan je smartphone en via de app van alles in de gaten houden. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie als je het ding toch buiten hebt gelaten en iemand er mogelijk mee vandoor probeert te gaan. Je kunt dan via de app de scooter tracken en op afstand uitschakelen.

Ujet elektrische scooter

Elektrische scooter configureren

Mocht je ervoor willen gaan, kun je de Ujet bemachtigen voor 8690 euro. Voorlopig moet je daarvoor in het buitenland zijn, maar volgend jaar komt de scooter ook naar Nederland. Omdat iedereen weer anders is en andere dingen wil, kun je voordat je hem koopt ook nog aan de slag met een configurator. Hier je kun je onder andere kiezen uit verschillende kleuren en design stijlen. Ook kies je hier voor welke accu je gaat en hoe hoog het zitgedeelte moet zijn.

Bedenkt je wel dat je voor een scooter een certificaat nodig hebt. Als je daar niet zoveel zin in hebt, zou je toch voor een elektrische fiets kunnen gaan. Deze komt met veel van dezelfde voordelen en de Radmini kun je zelfs ook nog opvouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ujet

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze handige elektrische scooter vouw je in een handomdraai op
Sluiten