Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 feb 2019

‘Waarom nu het ultieme moment is om in Bitcoin te investeren’

Barry Silbert, CEO van Digital Currency Group en Grayscale Investments, is een van ‘s werelds meest prominente Bitcoin bulls. Dat benadrukt hij deze week nogmaals door zijn gewicht achter ‘s werelds grootste cryptocurrency te gooien.

Bitcoin als digitaal goud en dode altcoins

Hij claimt dat vrijwel alle andere crytocurrencies een pijnlijke dood zullen sterven. Sterker nog, volgens hem heeft Bitcoin de race om digitaal goud te worden al gewonnen. Dat beweerde de invloedrijke CEO tegenover CNBC tijdens een telefonisch interview. De beste man kocht Bitcoin toen de munt nog 10 maar dollar kostte:

“Ik geloof niet in de overgrote meerderheid van alle digitale tokens en geloof erin dat de meesten naar de nul zullen gaan… Als het aan mij ligt heeft Bitcoin al de race gewonnen om het digitale equivalent van goud te worden.”

Er zijn meer dan 2000 cryptocurrencies, ondanks alle exemplaren die vorig jaar al een stille dood stierven. Er zullen volgens Silbert nog veel meer volgen:

“Bijna elke ICO was een lege poging om geld op te halen, maar de onderliggende token had vaak amper of geen nut… De meerderheid van alle munten zullen geëlimineerd worden.”

Door al die nieuwe munten daalde de marktdominantie van Bitcoin destijds van 80 procent naar 33 procent. Sindsdien is de munt weer langzaam terrein aan het winnen, waarmee Silbert steeds meer gelijk begint te krijgen. De markt is niet breed genoeg om al die munten te ondersteunen zonder de gigantische hype van 2017.

Unieke eigenschap

De CEO was zelf meer dan 400 miljoen dollar waard op het hoogtepunt van de cryptomarkt, eind 2017. Hij benadrukt dat Bitcoins unieke eigenschap blijft dat de munt goud kan vervangen als een methode om waarde op te slaan. Ondanks de beperkingen van de munt wordt Bitcoin al jaren onthaald als de digitale versie van goud.

Volgens Silbert zal de dominante positie van goud zelfs verdwijnen wanneer jonge millennials de baby boomers gaan vervangen. “Wanneer rijkdom zal worden doorgegeven aan de volgende generatie, dan zullen ze het in Bitcoin stoppen,” aldus Silbert. Een zeer rooskleurige en ambitieuze inschatting. “Ik heb er het volste vertrouwen in.”

Niet alleen mooie woorden

Het blijft voor hem ook niet bij mooie woorden. Zijn investeringsmaatschappij, Grayscale, is Bitcoin blijven kopen, ook tijdens deze cryptowinter. Uit onderzoek blijkt dat het bedrijf meer dan 1 procent van alle BTC bezit namens haar aandeelhouders.  Daarnaast investeert Grayscale ook in Bitcoin Cash, XRP en Stellar Lumens. Dus niet alle altcoins worden direct voor dood verklaard.

Silberts andere bedrijf, Digital Currency Group, investeert meer in de infrastructuur achter Bitcoin. Denk aan aan bedrijven als Coinbase, Circle, Blockchain en Blockstream. Het is dan ook niet zo vreemd dat Silbert ontzettend optimistisch over de toekomst van Bitcoin is.

De investeerder heeft er niet alleen zelf maar ook namens aandeelhouders ontzettend veel geld in zitten. Zijn beide bedrijven zijn gebaseerd op de verwachting dat Bitcoin zijn doel kan realiseren en echt digitaal goud wordt. Silbert heeft er meer vertrouwen in dan ooit, maar kunnen we echt al verder kijken dan de huidige cryptowinter? De een beweert dat Bitcoin nooit meer zijn hoogtijdagen gaat evenaren, de ander voorspelt een glorieuze toekomst…

Reageer op artikel:
‘Waarom nu het ultieme moment is om in Bitcoin te investeren’
Sluiten