Elektrische fiets van de week: Ultimate e-Cargo bakfiets

De Zwitserse fietsenwinkel OBST&GEMÜSE bestaat dit jaar al 10 jaar en om dat te vieren besloten ze samen te werken met niemand minder dan de Nederlandse framebouwer Elian Cycles aan een speciaal product. Omdat de fietsenwinkel gespecialiseerd is in bakfietsen werd dat speciale product uiteraard ook een bakfiets, maar mogelijk wel de beste bakfiets die ooit is ontwikkeld. Maak kennis met de Ultimate e-Cargo.

Elektrische bakfiets

De Ultimate e-Cargo is gebaseerd op het klassieke Cargo Tour model van Elian Veltman, welke internationaal wordt geprezen voor zijn prachtige ontwerp. Omdat Zwitserland nogal bergachtig is, verkoopt OBST&GEMÜSE zo’n 95 procent van hun fietsen met een elektrische motor. Daarom is ook het originele ontwerp van de Cargo Tour aangepast en is er een MAXON MX25 Boost achterasmotor aan toegevoegd.

Ultimate e-Cargo bakfiets

Focus op rijcomfort

Als je wel eens op een bakfiets hebt gefietst, weet je dat het niet altijd even makkelijk gaat. Het is vaak lastig om een rechte lijn te houden tijdens het rijden en zeker als je ook nog eens net boodschappen hebt gedaan. Met de Ultimate e-Cargo zou je daar echter geen last van hebben. De fiets is namelijk uitgerust met de zogenaamde Elian stuurinrichting. Elian heeft in 2011 namelijk al de klassieke bakfiets opnieuw ontworpen om voor meer rijcomfort te zorgen. Het resultaat was een stuurinrichting die doet denken aan het ontwerp van een motorfiets.

Ultimate e-Cargo bakfiets

De elektrische bakfiets ondersteunt je verder tot 25 km per uur, wat volgens de wet ook het maximum is. Bij een ondersteuning van hogere snelheden wordt het officieel een speed pedelec en heb je een certificaat nodig. Om het geheel van power te voorzien is er een 500Wh accu van Maxon, waar je een redelijk eind mee verder komt.

Ultimate e-Cargo bakfiets

Prijs en beschikbaarheid

Het klinkt als de perfecte bakfiets, maar helaas moet je daar wel behoorlijk wat voor over hebben. De Ultimate e-Cargo komt namelijk met een prijskaartje van 11.500 euro. Aan de andere kant kun je dan wel eindelijk fijn op een bakfiets rijden en het gaat ook nog om een limited edition fiets. Er worden in totaal namelijk maar 20 exemplaren gemaakt. Mocht je ervoor willen gaan, kun je een bestelling plaatsen op de speciale website. Het duurt ongeveer 8 tot 12 weken voordat je vervolgens lol kunt hebben op je nieuwe bakfiets.

Overigens is een bakfiets niet alleen handig om boodschappen of kinderen mee te vervoeren. Ook voor postbodes zijn de dingen erg handig en PostNL is dan ook erg te spreken over elektrische bakfietsen.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets van de week: Ultimate e-Cargo bakfiets
Sluiten