Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 2 oktober 2018

Ultimate Ears MEGABOOM 3 Review: beste keuze in zijn prijsklasse

De markt voor draagbare Bluetooth speakers is groter dan ooit. Er zijn echter weinig speakers die op alle vlakken scoren. Vaak valt of de geluidskwaliteit tegen, óf zit er een addertje onder het gras qua bouwkwaliteit. De Ultimate Ears MEGABOOM 3 laat zien dat het ook anders kan.

Ultimate Ears MEGABOOM 3 Review

Ultimate Ears belooft dit keer een hoop. De MEGABOOM 3 kun je in het zwembad, op een modderige camping of tijdens een chaotisch festival gebruiken. Daarvoor moet een speaker stevig zijn, en dat is de MEGABOOM 3 gelukkig dan ook.

De behuizing is opnieuw ontworpen, en dat werpt zijn vruchten af. De speaker heeft nu een IP-rating van 67. Dat betekent dat het hebbeding zowel waterdicht als stofdicht is. Je kunt de speaker een half uur een meter diep onder water houden en daarna speelt hij gewoon vrolijk verder.

Wat ons meteen opviel, is het feit dat de speaker drijft. Terwijl jij dus op je matje ligt te genieten, drijft deze muziekspeler rustig naast je. Verder is het design ook veranderd, ten opzichte van de MEGABOOM 2.

Ultimate Ears Megaboom 3 Review

De reeks aan grote knoppen zijn nu volledig geïntegreerd. Dat levert niet alleen een strakker en moderner design op, maar heeft nog een voordeel: het geluid kan nu nog vrijer in 360 graden verspreid worden. Een win-win dus!

Audiokwaliteit: no-brainer

Leuk al die slimme features, maar uiteindelijk koop je een speaker voor de muziek. Gelukkig kunnen we je ook op dat vlak geruststellen: de audiokwaliteit is dik in orde. Muziek klinkt levendig en vol, zonder de balans kwijt te raken.

Ultimate Ears Megaboom

Concurrenten willen nog wel eens te hevig focussen op bas, waardoor de meeste genres matig klinken. De MEGABOOM 3 weet die valkuil te ontwijken, maar kan alsnog een indrukwekkende bas produceren. Het is niet de beste speaker die we ooit gehoord hebben, zeker in de midrange tonen, maar dat mag de pret niet drukken: De MEGABOOM 3 is de beste keuze in zijn prijsklasse. Oftewel: een absolute no-brainer.

Indrukwekkende bouwkwaliteit

Qua bouwkwaliteit heeft Ultimate Ears een mooie middenweg te pakken. De MEGABOOM 3 voelt zeer stevig en kan tegen een stootje, zonder vervelend zwaar te worden. Het is niet de meest lichte speaker die we getest hebben, maar je neemt de Bluetooth speaker met gemak mee in je tas of in de hand.

Nog een vlak waarop Ultimate Ears flinke stappen heeft gezet, is de manier waarop je de nieuwe MEGABOOM 3 oplaadt. Je kunt dankzij de nieuwe positionering van de oplaad-port nu de speaker rechtop zetten terwijl je ‘m oplaadt.

Ultimate Ears Megaboom

Ook kun je voor de Power Up gaan, een dock waarin je de Ultimate Ears MEGABOOM 3 kunt zetten. Tof, maar wel met een redelijk pittig prijskaartje. Overigens zul jij je zelden druk hoeven te maken om de accuduur, want de MEGABOOM 3 gaat twintig uur mee.

Magic Button

Lig je in het zwembad, maar is je smartphone niet waterdicht? Geen probleem, want de nieuwe Magic Button is een stuk veelzijdiger geworden. Je kunt muziek op play en pause zetten of nummers skippen. Met behulp van een langere druk op de knop kun jij jouw favoriete afspeellijst aanzetten. Daar heb je de bijbehorende Ultimate Ears-app voor nodig, maar zodra je die applicatie hebt geïnstalleerd, kan jouw toestel lekker aan de kant blijven.

Dat is tof, maar tegelijkertijd zien we het ook als een nadeel. Ultimate Ears hoopt er verandering in te brengen, maar op dit moment kun je op iOS enkel Apple Music gebruiken voor deze functie, en op Android Deezer. Geen Spotify dus.

Ultimate Ears Megaboom

Die beperking geldt dus enkel voor de playlist-functie, verder kun je muziek luisteren via alle grote streamingdiensten en bedienen met de Magic Button. Ook tof: je kunt nog een MEGABOOM 3 verbinden via Bluetooth en zo jouw favoriete muziek in stereo luisteren. Ideaal!

Dat is het mooie aan de nieuwe speaker van Ultimate Ears: de kleine nadelen die we kunnen bedenken, zijn gezien het prijskaartje en wat de concurrentie biedt eigenlijk geen deal-breakers. Nu nog die playlist-functie naar Spotify brengen, en dit is echt de ultieme Bluetooth speaker.

In samenwerking met Ultimate Ears

Reageer op artikel:
Ultimate Ears MEGABOOM 3 Review: beste keuze in zijn prijsklasse
Sluiten