Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 10 jan 2018

De Ultra Game Boy brengt nostalgische handheld van Nintendo terug

Vandaag de dag spelen we spelletjes op onze telefoon. En als je een echte gamer bent, dan neem je een Nintendo 3DS of zelfs een Switch mee. Bijna dertig jaar geleden was dat anders. Toen had je enkel de Game Boy (de GameGear tellen we niet mee, want daarvoor moest je tachtig batterijen hebben om een half uur te gamen). Met het grijze blok kun je heel wat leuke games spelen terwijl je in de auto zat onderweg naar je opa en oma. Nou, die tijd gaat herleven. Op de CES 2018, waar je hier een handig overzicht van vindt, heeft Hyperkin de Ultra Game Boy aangekondigd.

De Ultra Game Boy komt terug

Geen idee nog of het daarmee bepaalde patenten schendt of dat Nintendo het allemaal wel best vindt. Maar als de Ultra Game Boy uitkomt, dan kun je heerlijk klassiek zwart-wit gamen. Voor het beleven van de games op de Ultra Game Boy heb je wel de originele cartridge nodig. Het is dus niet zoals bij een Super Nintendo Mini dat de Ultra Game Boy met een aantal games komt die er al op geinstalleerd staan. Dus hopelijk heb je op zolder nog een berg games liggen of moet je nu op Marktplaats je slag slaan.

Ultra Game Boy

De Ultra Game Boy is gemaakt van aluminum, waardoor het gelijk robuuster aanvoelt dan de plastic baksteen van dertig jaar geleden. Verder is het scherm voorzien van een backlight lcd scherm. Dat betekent dat je de games altijd goed kunt zien. Een verademing ten opzichte van het origineel waarbij je met te weinig licht niks zag en met teveel licht volledig werd verblind.

Gaat Nintendo moeilijk doen?

Verder werkt de Ultra Game Boy op een interne batterij, die je via een USB-C kabel oplaadt en dan zes uur mee moet gaan. Ook wordt de handheld voorzien van een stereo jacket. Voor games heb je daar niet heel veel aan, omdat Game Boy-games een mono-sound produceren. Maar voor de chiptune-scene, waar muzikanten muziek maken via hun Game Boy, is dit een grote winst.

De Ultra Game Boy moet later dit jaar uitkomen en Hyperkin wil de handheld onder de 100 dollar gaan uitbrengen. Nu maar hopen dat Nintendo niet gaat dwarsliggen. Check hier alle andere onthullingen van CES 2018!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Ultra Game Boy brengt nostalgische handheld van Nintendo terug
Sluiten