Jelle van Es
Jelle van Es Tech 17 aug 2017

Uncharted The Lost Legacy review: veel meer dan een tussendoortje

Uncharted The Lost Legacy is geen Uncharted 5. Maar het is ook niet een game die halfbakken afgerond is en als tussendoortje op de markt is uitgebracht. Het is een game die minstens dezelfde productiewaarde heeft als Uncharted 4, maar met een verhaal dat iets compacter is.

Daar staat wel weer tegenover dat de adviesprijs van de game met zo’n veertig euro duidelijk onder de standaardprijs van zestig euro ligt. Daarvoor krijg je een avontuur dat je zo’n zes uur bezighoudt als je puur het verhaal volgt, en zo’n twintig uur als je alles eruit wilt halen. Zoals je van ons gewend bent, hebben we een aantal punten op een rij gezet waarin de kwaliteit van de game goed naar voren komt.

Uncharted The Lost Legacy heeft een hoge productiewaarde

Net als bij Uncharted 4 het geval was, zien we bij Uncharted Lost Legacy het talent van de studio en de moeite die in alles is gestoken. Vanaf de allereerste omgeving waarin je wordt geplaatst, voel je de audiovisuele rijkdom.

Personages zien er goed uit, omgevingen kennen veel details en overal heb je het gevoel dat je huidige locatie onderdeel is van iets groters. Tijdens je avontuur kom je dan ook meer dan eens op plekken terecht die echt zwaar indruk maken. En dan hebben we het nog niet gehad over de sterke animaties en de uitstekende lipsynchronisatie van de helden van het verhaal.

Uncharted The Lost Legacy PlayStation 5

Leuke personages

Voor het eerst in de reeks is Nathan Drake afwezig. Hij lijkt met pensioen te zijn. De hoofdrol in dit nieuwste deel wordt door twee powervrouwen vertolkt. Jij neemt daarbij zelf controle over Chloe Fraser, die we kennen uit Uncharted 2 en 3. Zij heeft een nogal opvallend pact geslagen met Nadine Ross, die we kennen als één van de badguys en leiders van Shoreline in Uncharted 4.

Samen zijn zij in India op zoek naar een grootse schat en ze stuiten daarbij al snel op de grote slechterik van Uncharted The Lost Legacy: Asav. Een slimme, maar gewetenloze vent die uit is op een burgeroorlog in India om zo zelf de macht te grijpen. Tijdens je zoektocht naar de schat kom je hem en zijn manschappen meer dan eens tegen. De haat jegens hem groeit alleen maar, terwijl de band en de vriendschap tussen Nadine en Chloe alleen maar sterker wordt.

Je blijft doorspelen

Hoewel Uncharted The Lost Legacy binnen het Uncharted-universum niks nieuws doet, weet het de succesvolle ingrediënten uit het verleden perfect te combineren. De variatie in omgevingen is erg goed en meer dan eens val je van de ene in de andere verbazing. Datzelfde kun je zeggen over de variatie in gameplayelementen.

De ene keer ben je bezig met een dikke shootout, de andere keer doorloop je juist een gebied zonder de aandacht van vijanden te pakken. En dan heb je nog de diverse puzzels die voor een mooie afleiding zorgen. Het is zo fijn, dat wij de game in één lange speelsessie van zes uur hebben uitgespeeld.

Groot open gebied nodigt uit om te ontdekken

En daarbij hebben we eerlijk gezegd nog lang niet alles gezien. Uncharted The Lost Legacy heeft naast de hoofdwegen heel veel vertakkingen die interessant genoeg zijn om te ontdekken en zo bijvoorbeeld extra schatten te vinden. Maar er is aan het begin van het avontuur ook een heel groot open gebied.

Daarin heb je een paar doelen die je voor het verhaal moet voltooien, maar gevoelsmatig vult dat slechts dertig procent van het complete gebied in. Dit is een stuk waar de verzamelaar en ontdekker onder de gamers met gemak een paar uur in kan ronddolen, om alles te verzamelen wat er verstopt zit.

Multiplayermogelijkheden

Mocht je helemaal klaar zijn met het hoofdverhaal, dan kent de game nog twee extra modi. Ten eerste bevat Uncharted The Lost Legacy de volledige multiplayermodus uit Uncharted 4. Als je die destijds nooit geprobeerd hebt: geef het een kans, het is echt de moeite waard. Daarnaast kent de game een Survival-modus, waarbij je eventueel samen met andere spelers het in waves opneemt tegen steeds sterkere vijanden en het is zaak om dit zo lang mogelijk vol te houden.

Uncharted The Lost Legacy is vanaf 23 augustus verkrijgbaar en verschijnt exclusief op de PlayStation 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uncharted The Lost Legacy review: veel meer dan een tussendoortje
Sluiten