Undercover-personage Ferry Bouman krijgt eigen Netflix-film

Undercover is de Nederlandse hit op Netflix. Crimineel Ferry Bouman krijgt op de streamingdienst nu een eigen original-film.

Undercover was de eerste Nederlandstalige original op Netflix. De streamingdienst werkte hiervoor samen de Vlaamse productiemaatschappij de Mensen. Mocht je de serie nog niet kennen – wat we ons haast niet voor kunnen stellen – dan leggen we dat hier nog een keer uit. Undercover gaat over twee agenten die undercover gaan op een camping om drugscrimineel Ferry Bouman te ontmaskeren.

Ferry, de film

Hoewel seizoen 2 van Undercover nog online moet komen, maat Netflix nu al het nieuws van de film bekend. Dat maakt ook weinig uit, aangezien de film zich afspeelt voor de gebeurtenissen van de serie. Het gaat namelijk over de beginjaren van Ferry Bouman.

Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam, waar Ferry werkt voor hasjbaron Ralph Brink. Als de zoon van Ferry’s Mentor levensgevaarlijk gewond raakt, gaat de crimineel op zoek naar de daders. Hij komt terecht bij een Brabants groepje kampers, juist de geboortestreek die hij jaren daarvoor probeerde te ontvluchten. Hij zag het kamperleven toentertijd niet meer zitten. Als hij Danielle ontmoet loopt alles echter anders en wordt zijn loyaliteit zwaar op de proef gesteld. De film heeft de toepasselijke naam Ferry.

Frank Lammers schittert opnieuw

De rollen van Ferry en Danielle worden natuurlijk gespeeld door Frank Lammers en Elise Schaap uit Undercover. “Ferry is back, again! Het is waanzinnig dat er een Netflix original film komt over Ferry. Het voelt een beetje als een droom als je met een dergelijke rol niet alleen een geweldige serie als Undercover mag maken, maar ook een eigen film,” zegt Frank Lammers over de nieuwe film. Ook Schaap belooft dat het erg leuk gaat worden. Een releasedatum is nog niet bekend.

 Undercover seizoen 2

Vermoedelijk zal eerst het tweede seizoen van Undercover op de streamingdienst beschikbaar zijn. Deze is vanaf 6 september op Netflix te zien. Deze loopt geen vertraging op, aangezien de opnames al een hele tijd achter de rug zijn. Eerder liet Schaap al weten bij Jinek dat de makers zelfs al bezig zijn met een derde seizoen.

Heb je seizoen 1 van Undercover nog niet gezien, sla dan het volgende stuk over. Er komen namelijk een paar spoilers voorbij. In seizoen 2 zien we een aantal nieuwe acteurs. Een bijzondere verschijning is Rico Verhoeven. In de trailer is te zien hoe hij samen met Ferry Bouman in de gevangenis zit. Ondertussen start hij een klopjacht op de twee undercoveragenten die zorgden voor zijn arrestatie. Ook krijgt de dochter van agent Bob Lemmens een prominentere rol.

Reageer op artikel:
Undercover-personage Ferry Bouman krijgt eigen Netflix-film
Sluiten