Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 mrt 2019

Undercover: eerste beelden Nederlands-Belgische Netflix-serie

Onlangs schreven we nog over Ares, de eerste echte Nederlandse Netflix Original. Daarnaast wordt er kun je ook uitkijken naar Undercover, een Nederlands-Belgische samenwerking die naar Netflix komt.

Undercover: Netflix-serie

Het gaat om een serie die nu al in België op televisie te zien is, wekelijks. Het Vlaamse VRT heeft de productie voor zijn rekening genomen, maar wel al vanaf het begin in samenwerking met Netflix.

Of het dan een Original betreft, maakt niet zoveel uit. Die term zegt sowieso minder dan je denkt. Hoe dat precies in elkaar steekt, kun je hier lezen.

Maar goed, terug naar Undercover. De razend spannende serie bestaat uit tien afleveringen die naar Netflix komen, ook in Nederland. Het verhaal is gebaseerd op de actualiteit en gaat over de drugshandel die plaats vindt rondom de grens tussen België en Nederland.

Met Anna Drijver en Frank Lammers is dus ook Nederland goed vertegenwoordigd in de serie. Verder zijn er prachtige rollen weggelegd voor onder andere Elise Schaap en Tom Waes. De eerste beelden zijn zojuist vrijgegeven:

Netflix Original Nederland Undercover Netflix Original Nederland Undercover Netflix Original Nederland Undercover Netflix Original Nederland Undercover

Nederlands-Belgische drugshandel

Ferry Bouman leeft als een koning in zijn villa, dicht op de grens tussen Nederland en België. Hij is naar schatting een van de grootste producenten van XTC, wereldwijd. Niemand kan hem wat maken.

Althans, dat is wat Bouman denkt. Tot undercover-agenten zijn leven infiltreren. Hun doel? Zijn hele drugsnetwerk oprollen. Dat leidt tot een bloedstollende achtbaan.

Een achtbaan die nu dus al in volle gang is op de Belgische televisie, maar een releasedatum voor Netflix is helaas nog altijd niet bekend. Je kunt rekenen op het voorjaar, maar specifieker dan dat gaat het voorlopig niet worden.

Check in de tussentijd vooral deze 10 onmisbare films die je nu al op de streamingdienst kunt bekijken. Ook op Oscar-gebied is er genoeg moois op Netflix te vinden.

Reageer op artikel:
Undercover: eerste beelden Nederlands-Belgische Netflix-serie
Sluiten