Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 1 apr 2019

Undercover: Netflix levert snoeiharde trailer af voor Nederlandse Original

Op Netflix staat ontzettend veel Engelstalige content, met ondertussen steeds meer anderstalige hits. Sterker nog, binnenkort moet de streamingdienst wettelijk verplicht een bepaald aantal Europese producties aanbieden. Het is tijd voor een Nederlandse Netflix Original: Undercover.

Undercover: Nederlandse Netflix Original

Het gaat niet om een typische Nederlandse romcom of soap. In tegendeel: Undercover is een keiharde thriller vol actie en intriges. De serie is een samenwerking tussen een Belgische en Nederlandse cast en crew. Het resultaat? Een cast waar je U tegen zegt, met in de hoofdrollen Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap en Tom Waes.

Ferry Bouman heeft een mooie villa op de grens tussen België en Nederland. Daar vanuit runt hij een gigantisch imperium, als grootste XTC-producent ter wereld. Wanneer twee undercover-agenten zijn imperium infiltreren, begint de klok te tikken.

De serie wordt al een tijdje op de Vlaamse televisie uitgezonden, maar is binnenkort ook op Netflix te zien. Het gaat dan ook om een Vlaams-Nederlandse coproductie, een samenwerking tussen VRT en Netflix. In de bijrollen vind je onder andere Raymond Thiry (Penoza), Tim Haars (New Kids Turbo), Kevin Janssens (Vermist) en Huub Smit (Riphagen).

Nu heeft Netflix de eerste volledige trailer voor Undercover vrijgegeven. De eerste beelden maken indruk, op een haast ‘on-Nederlandse’ manier. Het is een genre wat we zelden op deze manier in Nederland voorgeschoteld krijgen. Althans, niet van Nederlandse bodem.

De eerste prijs is al binnen: Undercover ontving vorige maand de prijs voor Beste Serie op het Cinequest Film Festival. De serie is vanaf 3 mei te bingen op de streamingdienst.

Check dit ook➠ Quicksand: Nieuwe Netflix thriller wordt jouw volgende binge

Reageer op artikel:
Undercover: Netflix levert snoeiharde trailer af voor Nederlandse Original
Sluiten