Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 mrt 2019

Unicorn Store: Captain Marvel ster maakt regiedebuut op Netflix

Netflix is de koning van goede timing. Brie Larson maakte in 2017 al haar debuut als regisseur met Unicorn Store, een indiefilm.

Unicorn Store op Netflix

Nu pas is de film opgepakt door een distributeur, Netflix dus. Waarom nu? Je raadt het al: Captain Marvel. Door de onverwachte Marvel-hit is Brie Larson nu opeens op de kaart gezet. Ze was al een bekende naam, maar nu behoort ze echt tot de grote talenten van Hollywood.

Opeens is haar gezicht een effectief marketingmiddel.Een kans die de streamingdienst gretig aanpakt door nu, middenin de Captain Marvel hype, Unicorn Store uit te brengen. Het gezicht van Larson prijkt op de posters en ander promotiemateriaal voor de Netflix Original.

Overigens is het in meerdere opzichten een feest van herkenning. Samuel L. Jackson speelt namelijk ook een rol in deze film. Hij speelde ook al een groot deel van Captain Marvel tegenover Brie Larson. Waar hij in die film voor S.H.I.E.L.D. werkte, runt hij in Unicorn Store een… unicorn store.

Unicorn Store Netflix Unicorn Store Netflix

Feelgood indiehit

Brie Larson klimt dus niet alleen in de regisseursstoel, maar speelt ook een jonge vrouw genaamd Kit. Kit is niet tevreden met haar leven, de richting die haar leven op gaat. Een ogenschijnlijk ordinaire dag verandert echter haar leven wanneer ze een mysterieuze uitnodiging ontvangt: ze krijgt een unicorn!

Je merkt het al, Unicorn Store is allesbehalve een superheldenfilm vol actie. Verwacht een zoetsappig stukje indiefilm in de richting van Zach Braff. Vrolijke muziek, felle kleuren en een relaxte sfeer. De eerste reviews zijn helaas nou niet bepaald lovend, dus wij houden nog even een slag om de arm.

De rest van de cast bestaat onder andere uit Joan Cusack, Bradley Whitford, Mamoudou Athie en Hamish Linklater. Unicorn Store staat vanaf 5 april op Netflix.

Ondertussen trek in een andere goede film? Deze Oscar-winnaars kun je nu al allemaal op Netflix vinden.

Reageer op artikel:
Unicorn Store: Captain Marvel ster maakt regiedebuut op Netflix
Sluiten