1 mrt 2017 Kiara Angelino

De Wheel: een houten, (verticale) platenspeler voor de vinylliefhebber

De wereld krijgt maar geen genoeg van de heerlijke sound van vinyl. Maar ja, om daar van te genieten heb je wel een platenspeler nodig. De ‘Wheel’ van Miniot is er één uit duizenden. WANT!

De Wheel is letterlijk een wiel en eentje die uniek is in zijn soort. Je kunt ‘m horizontaal én verticaal plaatsen. Daarnaast is het apparaat een minimalistisch ding. De platenspeler bestaat uit een houten schijf die op een simpele manier werkt. Bij de meeste platenspelers moet je de naald op de juiste plaats zetten. Bij de Wheel werkt dat anders.

Wheel

One stokje to rule them all

Het enige dat jij hoeft te doen is je plaat op de Wheel te leggen. De naald bevindt zich in de draaitafel en vindt automatisch het begin van je vinylplaat. In het midden van de platenspeler vind je vervolgens een stok. Daarmee bepaal je een aantal functies: Zo begint de plaat af te spelen als je ‘m met de klok meedraait.

Even de muziek pauzeren? Dan tik je erop. Op de rechterkant tikken laat je het volgende nummer selecteren en op de linkerkant tikken laat je juist een nummer terug gaan. Verder kun je via de spil ook nog het volume aanpassen en de draaiplaat uitschakelen.

De Wheel kan wel tegen een stootje

Wat voor ons de kers op de taart is, is dat de Wheel belooft lang mee te gaan. Alle kwetsbare deeltjes zijn in de platenspeler verwerkt. Zo kun jij ‘m met een gerust hart thuis laten staan.

Wheel

De platenspeler is in drie kleuren hout verkrijgbaar en kost 583 euro. Miniot is trouwens een oude bekende van ons. Bekijk hier hoe wij een paar jaar geleden een kijkje namen bij het bedrijf dat ook houten hoesjes voor iPhones en iPads maakt.

Reageer op artikel:
De Wheel: een houten, (verticale) platenspeler voor de vinylliefhebber
Sluiten