Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 24 mei 2019

Woops: UNIQLO Pokémon-wedstrijd winnaar wordt winst ontnomen

Deze week kwamen we met een bericht dat kledingwinkel UNIQLO een wedstrijd had georganiseerd waarbij fans hun eigen Pokémon-shirt konden maken. Daar kwamen maar liefst 18.000 inzendingen op binnen. Uiteindelijk besloot een jury bestaande uit mensen van UNIQLO, The Pokémon Company en Gamefreak dat de winst ging naar de Chinese Li Wen Pei. Hij zou 10.000 dollar krijgen en zijn shirt zou samen met andere goede inzendingen te koop zijn in de winkel. Maar nu heeft UNIQLO een streep gezet door die winst.

UNIQLO winnaar wint niet

UNIQLO is niet helemaal duidelijk waarom Li Wen Pei is gediskwalificeerd. In hun statement zeggen ze dat de winnaar en een andere finalist uit de uitslag zijn geschrapt, omdat hun inzendingen in strijd waren met de regels van de competitie. Wat ze precies hebben misdaan, dat blijft in het midden. Het zou er te maken mee kunnen hebben dat de winnaar het design van drie Magikarps en ene Gyrados al eerder heeft gemaakt en zou hebben gebruikt voor het verkopenv an bepaalde merchandise. Zo zou zijn artwork te koop zijn geweest op smartphone hoesjes en uiteindelijk ook shirts. Dat terwijl het de bedoeling zou zijn dat de UNIQLO-inzendingen uniek moesten zijn.

UNIQLO Pokémon

Er wordt nu geen nieuwe winnaar gekozen, waardoor UNIQLO het prijzengeld zelf kan houden. Daarnaast zou het shirt ook in de game Pokémon Shield en Sword komen, maar daar wordt nu ook een streep doorgezet. Het enige dat dus echt is overgebleven van de competitie is dat je straks een reeks aan Pokémon-shirts kunt gaan kopen bij UNIQLO.

Die collectie is dus twee shirts minder groot. Wie de andere finalist is die is verwijderd, dat is onbekend. Er zijn uiteindelijk 22 shirts, welke vanaf 24 juni beschikbaar zijn. In eerste instantie in de Verenigde Staten, maar daarna waarschijnlijk ook in de rest van de wereld. Wil je meer lezen over Pokémon? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Woops: UNIQLO Pokémon-wedstrijd winnaar wordt winst ontnomen
Sluiten