Universal verkast van de bioscoop naar je woonkamer: films direct online te bekijken

Universal Studios is van plan om een aantal films, die op dit moment nog volop in de bioscoop draaien, vanaf vrijdag on demand aan te bieden. Dat maakt Amerikaanse website Deadline vandaag bekend. Uiteraard heeft dit alles te maken met de gevolgen van het coronavirus.

Films als The Invisible Man, The Hunt, en Emma zijn vanaf vrijdag dus vanuit huis te bekijken. Deze films draaien op dit moment in de bioscoop. Trolls World Tour staat gepland voor 10 april 2020 en verschijnt op die dag zowel in de bioscoop als on demand.

Universal brengt films uit de bioscoop naar je huis

De aankondiging volgt na een historisch slecht weekend in de box office. Iets dat uiteraard te maken heeft met alles wat het coronavirus met zich meebrengt. Het weekend was goed voor een omzet van 55,3 miljoen dollar. Een bedrag dat niet zo laag meer is geweest sinds het jaar 1995.

In het geval van The Invisible Man en Emma waren er dalingen van 60% en 72% te zien in vergelijking met het weekend ervoor. En de verwachting is dat deze cijfers nog dramatischer worden naar mate de week vordert.

De stap van Universal is een van de meest recente rigoreuze stappen die genomen zijn in de afgelopen wekend. Stappen die genomen moesten worden door het coronavirus. Zo werden No Time to Die, Fast & Furious 9 en Mulan uitgesteld. Daarbij kwamen de producties van onder andere Disney, Warner Bros en Netflix stil te liggen.

Pittig bedrag voor een film

Voor een bedrag van 20 dollar is het straks dus mogelijk voor Amerikaanse filmliefhebbers om bovenstaande films direct vanuit huis te bekijken op digitale platformen. Een aardig bedrag voor het kijken van een film. Sterker nog: het kost twee keer zoveel om een film direct vanaf de bank te kijken, dan in de bioscoop. Daarbij liggen de kosten van een on demand film vaak ook rond de 3 of 4 dollar. Dus waarom is dat verschil zo groot?

Het antwoord is eigenlijk best simpel: films verdienen simpelweg veel meer geld in de bioscopen dan in verkoop en verhuur. Het zelfs een van de redenen dat bioscopen überhaupt bestaan. Het levert studio’s gewoon veel meer op om een film in de bioscoop te laten draaien. En het verlies van die inkomsten, moet goed gemaakt worden.

De vraag is alleen of dat ook echt gaat lukken. De vorige Trolls film was goed voor een bedrag van 346 miljoen dollar. bioscoopzalen vol met kinderen, die dit keer besluiten thuis te blijven. Of er dan gekozen wordt om 20 dollar per film te betalen, is een onzekere zaak. Zeker met het aanbod dat Disney+ en Netflix bieden voor een aanzienlijk lagere prijs per maand.

Reageer op artikel:
Universal verkast van de bioscoop naar je woonkamer: films direct online te bekijken
Sluiten