Rutger Houweling
Rutger Houweling 20 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Nog ergens een oud skateboard of longboard liggen? Met Eon maak je ‘m elektrisch

Videoheld Casey Neistat is een groot fan van het elektrische skateboard Boosted board, daarmee cruisde hij onlangs nog door de Amsterdamse straten. Enige nadeel is dat zo’n voertuig relatief aan de prijs is en iedereen nog wel een oud skateboard heeft liggen. Met de Unlimited’s Eon tover je ‘m dan ook om.

Nieuwe generatie voor persoonlijke vervoersmiddelen

Of het elektrische skateboard de bike in Nederland gaat overtreffen is nog maar de vraag. De potentie is er in ieder geval. Onze infrastructuur is er goed op ingericht om met een elektrische skateboard over de weg te cruisen. Het is her en der alleen een beetje druk op de weg, daar moet je voor uitkijken. En dan heb je ook nog de wetgeving. Een Oxboard is namelijk nog steeds niet op de openbare weg toegestaan en dat geldt ook voor een elektrisch skateboard. Er wordt echter hard aan gewerkt om deze wetgeving de wereld uit te helpen.

Laten we het dan ook zo stellen: niet bang, gewoon doen. Check maar eens hoe Unlimited’s Eon werkt:

Video niet gezien? In het kort: Eon is gemakkelijk aan de meeste skateboards en longboards te bevestigen en kun je nog steeds tricks met je board uithalen. De batterij onder het skateboard is eenvoudig te verwijderen zodat je ‘m mobiel kunt opladen. Of als je over meerdere batterijen beschikt kun je snel verder als een batterij uitvalt. That’s it.

Met een app stel je alles in

Met een afstandsbediening bepaal je de snelheid tot 35 kilometer per uur en is de actieradius van een volle batterij 24 kilometer. Je kunt Eon overigens ook met je smartphone verbinden waardoor je in de speciale app het skateboard kunt instellen. Start met de Beginner mode en je cruist relaxt over het asfalt. Voor 399 euro transformeer je je skateboard hier tot een elektrisch exemplaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nog ergens een oud skateboard of longboard liggen? Met Eon maak je ‘m elektrisch
Sluiten