Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 mei 2020

Unreal Engine 5-demo toont hoe mooi PS5-games gaan worden

Gameplay van een game die op de PlayStation 5 draait, die hebben we nog niet gezien. Maar deze nieuwe Unreal Engine 5-demo toont wel aan wat er straks mogelijk is op de PS5. En daar worden we erg vrolijk van.

Deze Unreal Engine 5-engine draait op de kracht van de PS5 en geeft zodoende een goed idee van wat er straks allemaal mogelijk is. Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat we daadwerkelijk games van deze kwaliteit gaan zien, maar een beetje dromen is nooit verkeerd.

Unreal Engine 5-demo op de PS5

De Uneral Engine 5 is compleet nieuw en gaat pas begin 2021 beschikbaar worden gesteld aan ontwikkelaars in een previewfase. Op die manier zou je pas eigenlijk in 2023 een game gaan zien die op die manier er op draait. De engine is overigens naast de PS5 ook voor andere platformen te gebruiken. Denk daarbij aan de Xbox Series X en de pc, maar ook oudere platformen als de PlayStation 4 en Xbox One kunnen er gebruik gaan maken. Ook voor smartphones op iOS en Android is het in te zetten en tot slot wordt de Mac ook niet overgeslagen. Bekijk hieronder de demo die Lumen in the Land of Nanite genoemd wordt.

Goed, dit is dus geen game, maar wel iets wat toont wat er straks mogelijk is. Met de Unreal Engine 5 op de PS5 wil Epic er voor zorgen dat games op hetzelfde niveau komen als films en zelfs het echte leven. Met de nieuwe technieken kunnen diverse details op makkelijke en indrukwekkende wijze in games worden gezet. Daarnaast zijn ook de verschillende lichteffecten in de demo behoorlijk indrukwekkend. Daarnaast moet het er ook voor zorgen dat het maken van games een stuk makkelijker wordt en er niet allemaal tijd gestoken hoeft te worden in kleine elementen.

PS5 Techdemo
Mooie lichteffecten in de game (Afbeelding: Epic)

Het enige nadeel is dus dat we een tijd moeten wachten om dit soort dingen op de PS5 gaan zien. Wat dat betreft kijken we echt uit naar de eerste games die echt op het nieuwe platform komt. De spelcomputer moet nog altijd eind dit jaar verschijnen.

Reageer op artikel:
Unreal Engine 5-demo toont hoe mooi PS5-games gaan worden
Sluiten