Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26/03/2018

Deze app zal je leven veranderen (echt, trust me)

Soms zijn ze daar, die pareltjes van apps die zo goed werken dat ze in één klap je leven kunnen veranderen. Op een doodnormale regenachtige zondagmiddag viel mijn oog op mijn man die in een hoekje druk zat te swipen op zijn telefoon. Ik mocht wel aannemen dat het geen Tinder of andere datingapp was, maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Unroll.me: voor altijd van nieuwsbrieven af

Toen ik hem ‘onverschillig’ vroeg waar hij mee bezig was antwoordde hij enthousiast dat hij had besloten om al zijn nieuwsbrieven (lees tientallen emails die je inbox dagelijks vervuilen) vandaag nog stop te zetten en dat hij een app had gevonden waarmee hij die klus in 5 minuten had geklaard.

Perfect, dacht ik, dat is precies wat ik ook nodig heb. Het stopzetten van nieuwsbrieven is namelijk één van die dingen die veel te lang op mijn to-do lijstje(s) staat en als ik er dan eindelijk een keer aan toekom, blijkt dat van 40% van de nieuwsbrieven het onmogelijk is om de ‘afmeld’ knop te vinden.

Unroll me nieuwsbrieven

Dan neem ik me altijd voor om het desbetreffende bedrijf een boze mail te sturen dat dat illegaal is, maar ook dat is er nog nooit van gekomen. Al met al behoorlijk wat kostbare tijd verspild aan het fenomeen nieuwsbrieven.

Met één swipe naar links (voor de ervaren Tinderaars dus een homerun) meld je je automatisch af voor de nieuwsbrief

Goed, over tot de app. Tomgeroffel… die heeft de toepasselijke naam Unroll.ME.

Mailboxen linken

Belangrijk punt nummer 1: de app is gratis. Belangrijk punt nummer 2: je kunt er al je mailboxen aan linken. Belangrijk punt nummer 3: met één swipe naar links (voor de ervaren Tinderaars dus een homerun) meld je je automatisch af voor de nieuwsbrief.

Unroll me nieuwsbrieven

Enorm handig omdat ik merkte dat de meeste nieuwsbrieven waar ik geen idee van had dat ik me daarvoor had ingeschreven, vaak ook het lastigste waren om vanaf te komen. Met één swipe naar rechts blijf je overigens gewoon ingeschreven.

Belangrijk punt nummer 4: voordat je kan swipen berekent de app even snel voor hoeveel nieuwsbrieven je staat ingeschreven en het resultaat zal je versteld doen staan. De teller stond alleen al voor mijn Bedrock mail op 44 inschrijvingen.

Laatste belangrijke punt: na 5 minuten voel je je vreselijk efficiënt en heb je nog zeeën van tijd over voor leukere dingen. En je wordt nooit meer afgeleid door een inkomende nieuwsbrief (waar je niks aan hebt) of onnodige stress door een mailbox overload.

Reageer op artikel:
Deze app zal je leven veranderen (echt, trust me)
Sluiten