Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn Tech 4 februari 2018

Spannende triller ‘Unsane’ is volledig met een iPhone geschoten

Met een steady hand kom je er tegenwoordig wel. Anno 2018 is de camera in onze smartphones zo goed dat je met een verfijnde directors geest misschien wel een Oscar-nominatie op je naam kunt zetten. De nieuwe spannende thriller ‘Unsane’ is namelijk een iPhone geschoten.
Een film die niet door de minste regisseur is geschoten.

Steven Soderbergh schiet laatste film met een iPhone

Menig filmkenner moet wel bekend zijn met Steven Soderbergh, zo niet, hierbij een kleine opfrisser. Ocean’s Eleven, Magic Mike en Ocean’s Eight die er dit jaar aankomt. De horror-thriller ‘Unsane’ is dan ook niet door de minste geregisseerd. Steven laat zien dat je daadwerkelijk Hollywood-materiaal met de iPhone kunt filmen. In dit geval de iPhone 7+. Via onderstaande trailer kom je alvast in de stemming.

Laten we wel eerlijk zijn, het lukt niet iedereen met een iPhone in zijn of haar hand om zo’n film te maken. Daar is natuurlijk wel wat productie-kennis voor nodig en moet je in staat zijn en goed verhaal te kunnen schrijven. Daarnaast is een netwerk met goede acteurs die voor je willen werken ook wel handig. Soderbergh heeft bijvoorbeeld Claire Foy gestrikt.

Regisseur Steven Soderbergh heeft overigens wel kunnen afkijken om tot dit resultaat te komen. In 2015 kwam de eerste ‘iPhone-film’ Tangerine van Sean S. Baker uit. Een film met een ietwat ander genrè, maar een prima oefening. De beelden van ‘Unsane’ liggen kwalitatief wel een stuk hoger. “Iedereen die de film in de bioscoop kijkt zonder te weten hoe de productie is gedaan, zal het niet geloven dat deze film met een telefoon is gemaakt,” aldus Soderbergh.

iphone

Tot slot willen wij nog even benadrukken dat er voor zo’n film écht wel meer nodig is dan alleen een iPhone. Dat blijkt ook uit deze verrassende waarheid over iPhone-reclames. Apple claimt bijvoorbeeld dat de beelden met een smartphone zijn geschoten, maar heeft hiervoor nog veel meer apparatuur voor ingeschakeld. Toch zijn wij fan van Unsane. De film is vanaf 23 maart te zien.

Reageer op artikel:
Spannende triller ‘Unsane’ is volledig met een iPhone geschoten
Sluiten