UPS bezorgt al maanden met autonome vrachtwagens (en niemand wist het)

De autonome vrachtwagens van startup TuSimple rijden al rond in Arizona, Amerika. Het bedrijf sloeg de handen ineen met UPS, dat inmiddels al een paar maanden rondrijdt met deze zelf-rijdende wagens. Het mooie van alles: bijna niemand wist er iets vanaf.

UPS bezorgt al maanden met autonome vrachtwagens

UPS heeft donderdag aangekondigd dat het een kleine investering heeft gedaan in TuSimple, dat zich richt op autonome vrachtwagens. Tijdens deze aankondiging werd ook direct bekend dat de twee al sinds mei 2019 samenwerken voor een uiterst indrukwekkend experiment. De TuSimple vrachtwagens rijden sinds die maand al grote UPS vrachten van en naar Phoenix en Tucson. Het is de eerste keer dat bezorg-bedrijf UPS iets zegt over het project.

TuSimple beweert dat de kosten van transport door de autonome vrachtwagens met zo’n 30% kan dalen. Het is ontwikkeling waar UPS, volgens managing partner Todd Lewis, constant de ogen voor open heeft.

“UPS werkt samen met startups om nieuwe technologieën te ontdekken en toe te passen op onze specifieke benodigdheden.”

De afgelopen maanden is er dus getest, maar de details van de samenwerking worden nog achter gehouden. Zowel UPS als TuSimple geven nog geen uitgebreid antwoord op de vraag wat deze samenwerking nu precies inhoudt.

Autonoom niveau 4 in vrachtwagens van Navistar

De technologie van TuSimple wordt overigens niet toegepast op eigen vrachtwagens. The Verge maakt duidelijk dat de autonome technologie wordt toegepast op vrachtwagens van Navistar. Dat houdt dus in dat deze voertuigen voorzien worden van negen camera’s en twee LIDAR sensoren. Dat zijn de onderdelen waar het systeem van TuSimple afhankelijk van is.

Ondanks het feit dat we de details op dit moment nog niet kennen, weten we wel wat het einddoel is. Het is de taak aan TuSimple om UPS duidelijk te maken hoe het op het vierde autonome niveau moet komen met hun voertuigen. Wanneer dat namelijk het geval is, hoeft er niemand meer achter het stuur te zitten. Op dit moment zitten er nog een engineer en een chauffeur in de vrachtwagen.

Reageer op artikel:
UPS bezorgt al maanden met autonome vrachtwagens (en niemand wist het)
Sluiten