Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12 apr 2018

Urbanears komt met de Lotsen, een kleine connected speaker

Vorig jaar kwam Urbanears een set aan connected speakers genaamd de Stammen. Daardoor was het mogelijk vanuit één device je muziek naar verschillende plekken van het huis te brengen. Maar je kon ze natuurlijk ook los koppelen en elk device los iets anders af te laten spelen.

Ze werken met draadloze technieken als Airplay, Chromecast en Spotify Connect. Het enige probleem van deze eerste set is dat de speakers nogal groot waren en het met een prijskaartje van zo’n 300 euro ook niet heel goedkoop was. Daarom is het goed dat het bedrijf nu met de Lotsen komt.

Het idee is het zelfde, het is nog steeds een serie aan connected speakers. Maar dan kleiner en met een prijskaartje van iets meer dan 150 euro ook een stuk betaalbaarder.

Lotsen is een handige en kleine connected speaker

De Lotsen is een stuk kleiner dan de Stammen (en de nog grotere en redelijk lompe Braggen) en is daardoor een stuk makkelijker in het interieur weg te stoppen zonder dat het lelijk staat. De Lotsen komt in vijf kleur soorten: roze, grijs, blauw, groen en oranje, waardoor er voor ieder wat wils is.

Naast de mogelijkheid om via bluetooth devices aan de Lotsen te koppelen, heb je ook de mogelijkheid om hem zo in te stellen dat hij muziek afspeelt van verschillende radiostations of zelfgemaakte playsets. Er is ruimte voor zeven presets.

Verder komt de Lotsen met klassieke knoppen, waardoor je op een fijne ouderwetse manier kunt bepalen hoe hard je je muziek wil afspelen. Qua inhoud bevat de Lotsen een 20W speaker, weegt hij iets minder dan 2 kilo en heeft hij naast de WiFi-mogelijkheden van de 802.11b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz-configuraties ook een klassieke 3.5 mm stereo jack waar je je telefoon of een ander device mee kunt aansluiten. Mocht je interesse hebben in de Lotsen, dan kun je hem hier bestellen. Wil je een andere speaker? Kijk dan hier voor wat voorbeelden.

Reageer op artikel:
Urbanears komt met de Lotsen, een kleine connected speaker
Sluiten