Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 16 juli 2016

Urenlang zonder zorgen Pokémon Go spelen met deze batterij bespaar tips

Pokémon Go is de sh*t en is nu ook in Nederland te downloaden, dat lees je hier. De rage is daarbij niet enkel goed voor de portemonnee van Nintendo (en nog beter voor Apple die de échte winnaar is van Pokémon Go trouwens). De spelers zelf worden er ook beter van. Dit aangezien het de app lukt om mensen uit de luie stoel te helpen en te laten bewegen. Maar het is niet enkel rozengeur en maneschijn. De game slurpt namelijk batterij. Op deze manieren doe je daar wat aan.

Toffe video, fantastische game, right?! Wij maken nog veel meer te gekke video’s. Abonneer je dan ook hieronder op ons YouTube-kanaal:

Schakel de Pokémon Go Battery Saver in

Pokémon Go kent de ‘Battery Saver’ functie. Het spreekt verder voor zich wat deze functie doet. Je kunt ‘m inschakelen door de app te openen. Tik op de Pokébal. Rechts bovenin kun je dan op ‘Settings’ drukken. Je vindt in je instellingen dan de Battery Saver functie, die je even moet inschakelen.

Schakel ook meteen geluid, geluidseffecten en vibreren uit

Nu je toch in de instellingen bent kun je ook meteen de rest van de zaken uitschakelen. Deze kosten namelijk ook allemaal energie. Schakel dus ‘Music’, ‘Soundeffects’ en ‘Vibration’ uit!

Download jouw woonplaats via Google Maps offline

Dit is een slimme tip. Je kunt namelijk via Google Maps gebieden offline beschikbaar maken. Doe dit voor jouw woonplaats, hier zul je namelijk het meeste op Pokémons jagen. Dit werkt als volgt. Open Google Maps en druk op de drie horizontale streepjes in de zoekbalk. Vervolgens vind je de optie ‘Offline gebieden’. Rechts onderin kun je dan op het plusje drukken en je kunt het gebied dan vervolgens selecteren dat je offline beschikbaar wilt maken. Done!

Schakel de augmented reality modus uit

Het is geinig om de augmented reality (AR) modus te gebruiken. Wanneer je een Pokémon wilt vangen zie je ‘m via je camera rondhuppelen. Maar ja, dit kost ook extra batterij. Uitschakelen dus. Dat doe je door wanneer je een Pokémon tegenkomt rechts bovenin de slider bij AR uit te zetten.

Zet de helderheid van je scherm lager

Je weet vast dat je de helderheid van je scherm lager kunt zetten. Dit scheelt aanzienlijk voor je batterij. Heb je dus een lange dag Pokémon Go voor de boeg? Dan is het een goed idee om meteen de helderheid van je scherm omlaag te krikken. Zodoende zul je het een stuk langer uithouden!

Schakel als je onderweg bent Wifi en Bluetooth uit

Je vergeet vaak je Bluetooth en Wifi uit te zetten. Deze blijven echter zoeken naar apparaten en verbindingen waardoor dat batterij kost. Ja, het is niet super veel, maar alle kleine beetjes helpen!

Bonus: neem een extra batterij mee

Zelfs met de bovenstaande tips zul je flink wat batterij gebruiken. Wil je een hele dag eropuit? Dan is het meenemen van een extra batterij in de vorm van een powerbank bijvoorbeeld een goed idee. Je kunt allerlei soorten externe batterijen hier vinden. Deze kleine wegwerpbatterijen zouden al helemaal top zijn (alleen wat minder milieuvriendelijk). You are welcome!

Extra bonus: extra telefoon

Tot slot hebben we nog een extra extra bonus tip. Heb jij nog een oude telefoon ergens liggen? Neem dan die mee en gebruik die enkel en alleen voor Pokémon Go. Gooi de rest van de apps eraf en limiteer de andere functionaliteiten. Zodoende heb je een speciaal Pokémon Go apparaat. Dat is toch awesome? En handig, want die gaat op deze manier een flinke tijd mee!

Dan zit er verder niets anders op dan het spel te spelen. Wij hopen dat je zo snel mogelijk flink wat Pokémons vangt en een legendarische Pokémaster wordt. Succes!

Reageer op artikel:
Urenlang zonder zorgen Pokémon Go spelen met deze batterij bespaar tips
Sluiten