Mark Hofman
Mark Hofman Tech 7 jan 2019

UrgoNight introduceert hoofdband voor bevordering slaapgedrag

CES 2019 is in volle gang en heeft ons al van prachtige nieuwe innovaties voorzien. Zo komt Samsung met de opvolger van The Wall, lanceert Asus een indrukwekkende laptop en slaat Apple de handen ineen met Samsung. Echter heeft technologie nog veel meer doeleinden dan entertainment. UrgoNight introduceert bijvoorbeeld een nieuwe draagbare hoofdband welke je gaat helpen met een betere nachtrust. 

Betere nachtrust met UrgoNight hoofdband

Hoeveel mensen ook kunnen verschillen van elkaar: een goede nachtrust is iets wat alle mensen in een hoog vaandel hebben staan. Tijdens CES 2019 heeft UrgoNight een hoofdband geïntroduceerd die ervoor gaat zorgen dat je beter gaat slapen. De technologie moeten een beter slaapritme stimuleren voor de hersenen door middel van EEG behandelingen en hersentrainingen in de bijgeleverde app. Een uniek staaltje technologie met een bijzonder simpele werking.

CES 2019 UrgoNight slaap
Foto door: TechCrunch

UroNight doet optimaal haar werk wanneer je 20 minuten per dag de hoofdband draagt. Wie denkt dat hij of zij de hele week met een band om zijn aardappel loopt heeft het mis. Het advies is om UrgoNight 3 dagen per week, twintig minuten per dag, te dragen voor gedurende drie maanden. Het gebruikt positieve feedback welke hersenactiviteiten en mentale activiteiten toont die het best werken voor een betere nachtrust. Tegenover TechCrunch zegt CTO Robin Reynaud:

“We helpen je om meer van deze hersengolven te produceren.”

Het is niet de bedoeling om de band te dragen tijdens het slapen, maar meer voor de momenten daarvoor. Kom je thuis na een lange dag werken en plof je op de bank neer? Dan is dat het moment om UrgoNight te gebruiken!

Snellere en diepere slaap

UrgoNight beweert dat de hoofdband redelijk wat invloed gaat hebben op je slaapgedrag. Zo verwacht het bedrijf dat je 40% sneller in slaap gaat vallen en 53% minder wakker wordt in de nacht. Uiteraard is het apparaat niet nutteloos na de therapie van drie maanden. Het bedrijf raadt aan om zo nu en dan een opfris-sessie te houden waardoor je hersenen zich optimaal blijven gedragen voor de nachtrust.

CES 2019 UrgoNight slaap

De verwachting is dat UrgoNight dit jaar nog te verkrijgen is voor de prijs van €600. De voorverkoop start vanaf de lente en het daadwerkelijke product verschijnt vervolgens voor het einde van het jaar op de deurmat. De tool maakt kans op een CES 2019 Innovation Award in de categorie ‘Wearable Technology’.

TechCrunch

Reageer op artikel:
UrgoNight introduceert hoofdband voor bevordering slaapgedrag
Sluiten