Daniel Koster
Daniel Koster 3 mrt 2017

Usb-c wordt (nog) sneller: dit betekent het voor jou

USB-C, wat ben je top. Waarom? Logisch, de nieuwe poort brengt snel data over, laadt je apparaat snel op, de nieuwe usb-standaard brengt betere video en audio tot stand en ga zo maar door. En het wordt nóg beter!

In de huidige situatie is het namelijk zo dat jij met maximaal tien Gbit/s data kunt overzetten (oftewel 1,25 gigabyte per seconde). Maar daar komt spoedig, als het aan het USB Implementers Forum ligt, verandering in.

Vliegensvlug data overzetten

Het orgaan stelt namelijk dat we in de komende jaren al kunnen genieten van twintig Gbit/s. Dat komt neer op een verdubbeling van de overdracht-snelheid en dus maximaal 2,5 gigabyte per seconde.

Dat houdt in dat je binnen een paar seconden gigantische bestanden kunt overzetten naar een ander apparaat. En dat lost aardig wat huidige irritaties op.

Wat dacht je van het ellenlange overzetten van bestanden?Of dat je phone zoooooo langzaam oplaadt?Dat is natuurlijk niet het enige. Al die verschillende usb-benamingen, niemand snapt daar écht wat van. Vandaar dat deze nieuwe usb-c-standaard simpelweg ‘SuperSpeed 20Gbit/s’ gaat heten. Die werkt ook uitsluitend met de c-connector. Chill!

Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken dat dit niet mogelijk is met jouw huidige usb-c-kabel. Dat is namelijk wél zo. Je moet nog wel even geduld hebben. Over een paar jaar kunnen we deze 20 Gbit/s verwachten, wij kijken er nu al naar uit. Ben jij trouwens even het usb-c-spoor bijster? Hier lees je er alles over. Handig wel, nu er ook een kans is dat-ie in de volgende iPhone verschijnt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Usb-c wordt (nog) sneller: dit betekent het voor jou
Sluiten