Vaarwel Tinder? Dating-app Wingme zet je vrienden in als wingmen

Was Tinder voor jou zo succesvol dat je het vrijgezellenleven vaarwel hebt gezegd en dat je het leven nu met je Tinderliefde deelt? Dan is het tijd om je vrienden te helpen die minder succesvol zijn met online daten. Via de nieuwe app Wingme kun je namelijk al je vrijgezelle vrienden helpen met de zoektocht naar de juiste match. Het vinden van de juiste match is immers een behoorlijke opgave en daar kun jij buddies goed mee helpen.

 
De Nederlandse oprichters van Wingme, Guido Nieuwkamp, Anneli Rispens, Marten Beerda en Tijmen Mulder noemen de app de baby van Tinder en WhatsApp. Vooral omdat je potentiële matches direct met vrienden in de chat kunt bespreken. Er zijn verschillende rollen waarvoor je je kunt aanmelden. Als Wingman is jouw profiel onzichtbaar voor andere daters, maar kun je voor je vrienden uiteraard potentiële matches uitzoeken. Heb je iemand voor je beste buddy gevonden? Stel hem of haar voor en vertel waarom je de persoon bij je maatje vindt passen. Ben je geen Wingman en wil je liever daten? Maak dan als dater een profiel aan zodat je andere profielen kunt bekijken en kunt aangeven als je iemand interessant vindt. Is deze interesse wederzijds dan ontstaat de match. Deze functie kennen we van Tinder.

 
Met Wingme hopen de oprichters een brug te slaan tussen social networking en online daten. Online daten is immers niet écht een gezellige bezigheid. Wat dat betreft is offline daten een stuk leuker. Guido, Anneli, Marten en Tijmen willen online daten dan ook net zo leuk als offline daten maken. En als een vrijgezel wordt geholpen door hun vrienden, de Wingmens, dan zal er een grotere kans ontstaan om de juiste match te vinden.

Wij vinden het een briljant idee en complimenten voor het design van de app. Het ziet er straks en overzichtelijk uit. Daarnaast werkt het ook nog eens goed. Onze eerste date, die door onze broer Manners was uitgezocht, verliep namelijk behoorlijk succesvol. En ‘behoorlijk succesvol’ mogen jullie helemaal zelf invullen. Vooralsnog is Wingme alleen voor iOS hier gratis te downloaden. De Android-variant staat voor het einde van dit jaar op de planning.

Reageer op artikel:
Vaarwel Tinder? Dating-app Wingme zet je vrienden in als wingmen
Sluiten