Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 december 2017

Vacature Google onthult volgende Google Home-product

Als een tijdje circuleren de berichten over een mogelijke Google Home variant, welke uitgerust zou zijn met een display. Eerder verschenen er al hints in de code van Google App en nu lijkt een Google vacature op Linkedin hier ook naar te verwijzen. Toevallig wordt er iemand gezocht, die perfect zou passen in het Google Home team wanneer er een display in het spel zou zijn.

Google App code verklapt bestaan Google Home met display

Eind oktober werd de nieuwe Google App gelanceerd. In de code van de app werden al verschillende aanwijzingen gevonden, welke zouden kunnen verwijzen naar een Google Home apparaat met display. Het apparaat zou de codenaam Quartz hebben en in de code werd onder andere verwezen naar de woorden browser en Youtube. Ook werd er verwezen met naar wat het apparaat mogelijk zou gaan doen. Quartz zou je onder ander helpen met koken door instructievideo’s te laten zien. Ook zou je Google Maps kunnen raadplegen en het weer kunnen bekijken op de kaart.

Google Home
Google Home Mini, Google home, Google Home Max

Google zoekt naar iemand voor touch modules en multi-touch ervaringen

Google’s nieuwe vacature voegt alleen maar toe aan de verwachting dat Google inderdaad met een Quartz aan zit te komen. In de vacature wordt onder andere de rol beschreven, welke de sollicitant mogelijk zal gaan vervullen. Deze zal werken aan de volgende generatie Google Hardware en ervoor zorgen dat deze uitgerust zijn met de beste multi-touch gebruikerservaring. Ook zal deze leiding hebben over het ontwikkelen en integreren van touch modules voor Google Hardware en deze begeleiding van concept tot massaproductie.

Google vacature

Concurrentie voor Echo Show en Spot

Uiteraard zou Google ook met iets anders bezig kunnen zijn maar de kans is groot dat, wie deze functie krijgt, zal gaan werken aan de nieuwe Google Home apparaten met hun displays. Met deze apparaten zal Google strijden tegen Amazon’s Echo Show en Echo Spot, welke ook zijn uitgerust met displays. En Amazon’s Echo speakers mogen tegenwoordig geen Youtube video’s meer gebruiken, wat Google’s speakers meteen een voordeel geeft.

Overigens komen de Echo speakers eindelijk officieel naar Nederland. Voorlopig spreken en verstaan ze helaas nog geen Nederlands, maar het is al een grote eerste stap.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Vacature Google onthult volgende Google Home-product
Sluiten