Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 jan 2020

Vader past Xbox Adaptive Controller aan om dochter Zelda te laten spelen

Eind 2018 bracht Microsoft de Xbox Adaptive Controller op de markt. De controller is bedoeld voor gebruikers met een beperking die niet de mogelijkheid hebben om met een gewone controller te gamen. Daarmee is het dus geschikt voor een kleine doelgroep, waardoor de controller niet echt iets wat commercieel wordt uitgebuit.

En het mooie aan deze Xbox Adaptive Controller is dat het ook voor games buiten de Xbox One kan werken. Zo besloot Rory Steel om de controller in te zetten als basis om een eigen controller te maken, waardoor zijn dochter nu Zelda kan spelen.

Vader gebruikt Xbox Adaptive Controller om dochter Zelda te laten spelen

Om dit voor elkaar te krijgen heeft hij wel een aantal stappen moeten nemen. Ten eerste is hij op eBay opzoek gegaan naar knoppen en sticks die gebruikt kunnen worden in een controller. Op die manier heeft zijn dochter de mogelijkheid om makkelijker gebruik te maken van grote knoppen in plaats van het relatieve priegelwerk van de kleine actieknoppen. Op zijn Twitter-pagina heeft hij mooi bijgehouden wat hij allemaal heeft gedaan. Toch is het de onderstaande video die het beste van allemaal is. Je ziet namelijk hoe blij zijn dochter is met de controller die gemaakt is.

Het project is andere bedrijven niet ontgaan. Zowel Logitech als Microsoft zouden Rory hebben benaderd om te kijken wat de verdere mogelijkheden zijn op dit gebied. Op die manier zou er uiteindelijk een tweede versie gemaakt kunnen worden die een stuk functioneler is en als voorbeeld voor andere gamers met een beperking kan gelden. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vader past Xbox Adaptive Controller aan om dochter Zelda te laten spelen
Sluiten