Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 jun 2019

Vakantie in Tsjernobyl: HBO serie zorgt voor extreme populariteit

HBO is de laatste tijd het gesprek van de dag door de nieuwe miniserie Chernobyl. Het verhaal over het exploderen van reactor nummer vier van de kerncentrale is immens populair en wordt door alles en iedereen geprezen (behalve door de Rusland dan). En dat zorgt ervoor dat het toerisme in het gebied keihard toeneemt. Is dit dé ideale vakantie van 2019?

HBO serie zorgt voor veel toerisme in Tsjernobyl

In de ochtend van 26 april 1986 explodeerde reactor nummer 4 in de kerncentrale van Tsjernobyl. Het zorgde ervoor dat een gigantisch gebied vervuild werd door radioactiviteit en dat dit gebied onleefbaar werd. Het leek er destijds zelfs op dat deze zone honderden jaren niet toegankelijk zou zijn voor mensen, maar sinds een aantal jaar is dit gebied te bezoeken onder begeleiding. Dat bleek een goede zet te zijn, want het gebied behoort al jaren tot een van de populairdere vakantie-bestemmingen onder verkenners. Maar nu de HBO serie Chernobyl als een malle scoort, lijkt de populariteit groter dan ooit te zijn.

De nabijgelegen plaats Pripyat, die volledig verlaten is, lijkt in 2019 een aantrekkelijkere vakantiebestemming te zijn dan ooit. Het toerisme in het beschadigde gebied is tussen de 30% en 40% gestegen. Het lijkt er dus sterk op dat toeristen zich niet laten afschrikken door de radioactiviteit die er vandaag de dag nog steeds is (ook al is deze niet torenhoog aanwezig). Sinds 2016 heeft de overheid het gebied weer opengesteld voor toeristen met een gids. Destijds ging het om een gebied van 60 kilometer dat te bezoeken was, maar inmiddels is ook het gebied met een straal van 30 kilometer toegankelijk voor vakantie.

HBO serie Tsjernobyl vakantie

En dat zorgt ervoor dat ook veel Nederlandse partijen reizen organiseren richting het rampgebied. Zo zien we onder andere SovjetReizen en MevoReizen volledig verzorgde trips aanbieden richting Pripyat. Zo zijn er bijvoorbeeld niet alleen dagtrips, maar ook een tweedaagse vakantie te boeken richting de verlaten stad. Je kunt dus niet alleen een dag rondwandelen in het getroffen gebied, maar er ook gewoon een nachtje slapen. Al moet je tijdens je trip niet teveel spullen aanraken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vakantie in Tsjernobyl: HBO serie zorgt voor extreme populariteit
Sluiten