Valheim is de grote gamehit: meer dan twee miljoen spelers

Games Jelle van Es 16 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Soms heb je games die jarenlang in productie zijn en waarvan de verwachtingen torenhoog zijn. En op andere momenten heb je te maken met games die redelijk uit het niets komen en in één keer een hit zijn. Na games als Rocket League, Among Us en Fall Guys is Valheim zo’n titel.

Valheim is een game die een week of twee gelden via Steam Early Access werd uitgegeven. Dat betekent dat je te maken hebt met een game die nog in ontwikkeling is en gaandeweg verder wordt verbeterd. Zo ziet de game er in deze fase nog niet heel erg goed uit, hoewel het de vraag is in hoeverre dat belangrijk gaat zijn voor het eindproduct. Maar dat neemt niet weg dat de game nu al massaal wordt gespeeld.

Valheim is een grote hit

Want nu is bekend geworden dat de game twee miljoen keer is verkocht. Maar belangrijker: de game wordt massaal gespeeld. Afgelopen nacht was er een piek van bijna 400.000 gamers die er mee los gingen. Daarmee zijn er op Steam meer actieve spelers dan bij en hoop andere populaire games zoals GTA 5. Maar wat is Valheim nu eigenlijk?

Valheim
Genieten van de winter (Afbeelding: Iron Gate AB)

Valheim is een game die je mee neemt naar een wereld van de vikingen. Het is daar aan de speler om te proberen te overleven. Dat doe je met maximaal tien spelers in een eigen wereld. Daarmee is het dus de perfecte game om samen met vrienden te gaan spelen. Volgens de maker komt de game het beste tot zijn recht wanneer je het met een groepje tussen de drie en de vijf spelers speelt. Op die manier kun je goed gaan samenwerken en het opnemen tegen de gevaren die er op de loer liggen.

Grote wereld

De wereld van Valheim is groot en wordt willekeurig aangemaakt. Wat dat betreft doet het een beetje denken aan een volwassen versie van Minecraft. Met je medespelers is het zaak om op avontuur te gaan en op die manier resources te scoren. Daarmee kun je weer nieuwe voorwerpen maken, zoals wapens om het op te nemen tegen de vele vijanden die in de wereld te vinden zijn. Ook bouw je je eigen nederzetting op of een vikingenschip om daarmee de zee te trotseren. Op die manier is dit dus echt een game waar je telkens wat nieuws hebt te doen. En dat zorgt er voor dat gamers er lekker los mee gaan.

Op avontuur (Afbeelding: Iron Gate AB)

Variatie in gameplay

Een ander fijn element aan Valheim is de variatie die er in zit. De ene keer ga je dus op avontuur en knok je er op los, terwijl je de andere keer het wat rustiger aan doet en rondom je dorp het veld bewerkt om op die manier aan voedsel te komen. Zeker nu we nog altijd zoveel mogelijk thuis blijven, is het gewoon een heerlijke game om samen met vrienden te spelen en tussen het spelen door over van alles en nog wat te kletsen.

Chillen in je huis (Afbeelding: Iron Gate AB)

Grootse bazen

En als je dan wat actie wil, dan is het goed om te weten dat Valheim vol zit met legendarische bazen om te verslaan. In die gevechten is het andermaal zaak om goed samen te werken en in leven te blijven. En als het je dan lukt zo’n baas te verslaan, dan kun je genieten van de buit die je er mee scoort. Kortom, dit is een game die in zijn Early Access-fase al heel wat te bieden heeft en de potentie heeft om alleen maar groter te worden. Voor twee tientjes is het een titel die zeker het overwegen waard is. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen