Valve komt met eigen VR-headset: de Valve Index

Valve is het bedrijf dat je kent van de gamingservice Steam. Ook heeft het in het verleden verschillende games gemaakt, waaronder Half-Life, Team Fortress 2 en Dota 2. Het bedrijf is dus van verschillende markten thuis. Toen een paar jaar geleden de wereld van VR begon op te zetten, werkte Valve samen met HTC om zo de HTC Vive op de markt te brengen. Nu wil het bedrijf een nieuwe stap zetten in de wereld van VR met zijn eigen VR-headset in de vorm van de Valve Index. En deze komt al snel uit.

De Valve Index komt er aan

Want volgens de pre-order pagina kun je de Valve Index al op 28 juni verwachten. De VR-headset zal wel een prijzige gaan worden. Een compleet pakket dat bestaat uit een headset, twee controllers en twee basisstations om te weten waar je je bevindt gaat namelijk 999 dollar kosten. En dan moet je ook nog een gamingpc hebben die sterk genoeg is om het te draaien. Heb je echter een Vive of een Vive Pro-headset in bezit? Dan kun je ook losse onderdelen aanschaffen om uiteindelijk je VR-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Valve Index

De Valve Indez belooft wel een sterke VR-headset te gaan worden. Qua scherm maakt hij gebruik van een Dual 1440×1600 RGB LCD-setup, wat er voor zorgt dat je 50 procent meer subpixels ziet in vergelijking met een OLED-scherm. Dat komt er op neer dat alles er gewoon een stuk scherper uitziet. De schermen ondersteunen ook een hoge framerate met een 120Hz scherm, die voor bepaalde titels verhoogd kan worden naar 144Hz. Ook maakt het gebruik van een low persistence-techniek. Dat zorgt er voor dat de wereld niet vervaag wanneer je bewegingen met je hoofd maakt. Volgens Valve werkt het vijf keer beter dan de eerste generatie VR-brillen.

Valve Index

Verder maakt de bril gebruik van build-in audio, maar kun je ook een headset gebruiken, meten de controllers nauwkeurig de bewegingen die je maakt met 97 sensoren en geven de stations je de mogelijkheid om te spelen in een ruimte van 10 bij 10 meter. Als je zo’n kasteel hebt, dan is de 999 dollar waarschijnlijk ook geen enkel probleem.

Valve Index

Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Valve komt met eigen VR-headset: de Valve Index
Sluiten