Noah Korevaar
Noah Korevaar Gaming 22 mrt 2019

Valve introduceert redesign en nieuwe features Steam

Of het nou door de aanzwellende concurrentie van partijen als Epic komt of niet, het is een goede zaak dat Valve eindelijk het design van Steam aan gaat pakken. De software werkt en ziet er grotendeels al jaren hetzelfde uit. Missende features, gedateerde designs en technische mankementen teisteren het platform al jaren.

Valve brengt redesign Steam

Nu is het tijd voor verandering, zo heeft Valve deze week aangekondigd tijdens de Game Developers Conference. Gebruikers kunnen binnenkort rekenen op een nieuwe Library-pagina, waar ze al hun games kunnen vinden.

De pagina presenteert nu meer informatie per game, en focust uitgebreider op games die je nog recentelijk hebt gespeeld. Die titels worden getoond op grotere tegels. Inclusief informatie over wanneer die laatste sessie plaatsvond, hoe lang die sessie duurde en hoeveel uur je in totaal in die titel hebt gestoken. Zo kun je razend snel er weer in duiken.

Valve Steam

De pagina toont tevens middels een horizontale feed wat allemaal nieuw is in de games die de speler heeft aangeschaft. Denk aan nieuwe downloadable content, updates en bug-fixes.

De nieuwe interface maakt het tevens duidelijker wat je vrienden aan het spelen zijn, en maakt het makkelijker om diezelfde game snel te openen en met ze mee te doen.

Events

Naast de vernieuwde Library-pagina heeft Valve ook een nieuwe Events feature geïntroduceerd. Daarmee kunnen ontwikkelaars makkelijker speciale events binnen hun games communiceren met de community. De spelers dus.

Spelers krijgen op een speciale pagina direct te zien welke games binnenkort met een evenement komen. Middels een handige knop kunnen ze dan direct een herinnering instellen.

Events komt ergens in de komende maanden in bèta uit. Helaas is het nog onduidelijk wanneer het nieuwe Library-design uitgerold gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Polygon

Reageer op artikel:
Valve introduceert redesign en nieuwe features Steam
Sluiten