Daniel Koster
Daniel Koster 17 okt 2015

Van planten en kruiden tot reptielen en regenwouden, teel het met de Biopod

De mens is eigenlijk maar een koppig wezen. Want waar onze woonomgeving en het bijbehorende klimaat ons limiteert in wat voor planten we kunnen telen en dieren we kunnen houden laten we ons daar niet door stoppen. Een middel om toch een optimale omgeving tot stand te laten komen is bijvoorbeeld een broeikas. Echter heeft niet iedereen de ruimte en geldelijke middelen voor een (gigantische) broeikas in de tuin. De Biopod is hét antwoord.

1 kas voor al je wensen

De Biopod is een slimme kas die je voor al je wensen kunt toepassen. Je kunt namelijk zaken als planten en kruiden in de kas verbouwen, maar je kunt er ook levende wezens in de vorm van reptielen in laten leven. Hierbij functioneert de kas als pluriform habitat welke de ideale omstandigheden voor jouw reptiel of jouw plant kan nabootsen. Dit doet-ie door middel van een applicatie welke je op je smartphone of ander elektronisch apparaat kunt downloaden. Geef in deze app bijvoorbeeld aan dat je een bepaalde plant wilt verbouwen en de informatie wordt door middel van een Wifi-verbinding naar de Biopod gestuurd. En doordat de Pad allerlei sensoren kent waarmee zaken als luchtvochtigheid en temperatuur worden gemeten kan-ie hierdoor meteen ingrijpen als er iets niet klopt. Handig!

Exotische dingen verbouwen of op reis?

Wil jij graag exotische planten verbouwen of dieren houden, of ben je vaak op reis? Dan is de Biopod het antwoord voor jou. De Biopod zorgt er namelijk altijd voor dat de ideale omstandigheden worden gewaarborgd. En een leuk extraatje is dat-ie een camera kent waardoor je zelf ook altijd een oogje in het zeil kunt houden. Je kunt ‘m via Kickstarter voor bijna 250 euro (exclusief 44 euro aan verzendkosten) bestellen.

Check ook:

Reageer op artikel:
Van planten en kruiden tot reptielen en regenwouden, teel het met de Biopod
Sluiten