Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 9 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag: onze dagelijkse crypto-analyse. Negatief sentiment

Vanaf vandaag presenteren wij jou elke dag onze crypto-analyse. Je ziet in één oogopslag hoe de koersen van de tien meest verhandelde cryptovaluta zich gedragen. Daarbij zie je in de meest linkse kolom de prijsontwikkeling grafisch weergegeven. Daarbij melden we de positieve uitschieters die niet in de top 10 staan. Ook geven we je in een makkelijk overzicht het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur. Tot slot bieden we een kort overzicht van de crypto-agenda voor vandaag, zodat je zelf een inschatting van de koersontwikkeling van jouw favoriete cryptomunt(en) kunt maken. Kom jij morgen terug om te lezen of jouw inschatting klopte?

Crypto-analyse van de afgelopen 24 uur: negatief sentiment

In onderstaand overzicht zie je de resultaten van de 10 meest verhandelde cryptovaluta in de afgelopen 24 uur. Het sentiment is vooral negatief. De koers steeg voor de Cardano (ADA) die daarmee het negatieve sentiment doorbrak. Ook de Tether steeg verder en zette daarmee de positieve koersontwikkeling voort die zij al de hele week laat zien. De overige meest verhandelde cryptovaluta noteerden wederom negatieve resultaten.

Crypto-analyse 9-8-2018
24-uurs crypto-analyse (9 augustus 2018, 07.30 uur). Grafiek met dank aan tradeincrypto.com tradeincrypto.com

Crypto-analyse: opvallende kleinere munten

Buiten de top 10 van meest verhandelde cryptomunten valt de VeChain (VET) op. Ondanks het negatieve resultaat van de afgelopen 24-uur (-/- 4,97%) is de koers ontwikkeling over de afgelopen 7 dagen nog steeds positief. Dit geldt ook voor de MSD (MSD) waarvan de koers de afgelopen 24 uur  1,26% steeg. De koersstijging van deze munt bedraagt nu 6% in 7 dagen. Voor de Ox (ZRK) viel ook een positief dagresultaat te noteren.  Hiermee dempte zij de koersdaling van eerder deze week licht.

Het belangrijkste cryptonieuws

Zoals wij al meldden was er slecht nieuws voor de Bitcoin. De SEC (Amerikaanse toezichthouder op de effectenbeurs) heeft een belangrijke beslissing uitgesteld. Een positieve beslissing zou een verdere stap in erkenning van de markt en de Bitcoin hebben betekend. Helaas zorgde het uitstel van die beslissing voor een negatieve invloed op onze analyse.

Een onderzoek aan de universiteit van Yale heeft een aantal factoren blootgelegd dat van belang is bij het voorspellen van de koersontwikkeling van cryptovaluta. In dit artikel gaan zij in op hun eerste resultaten.

De crypto-agenda van vandaag

Vandaag verbrandt het WAB-netwerk (WAB) liefst 75 miljard tokens om de schaarste op te schroeven. Hier wordt vooralsnog positief op gereageerd met een koersstijging.

De geplande toelating van Stellar (XLM) tot de Bitpanda beurs heeft nog geen koersstijging opgeleverd.

De vooruitzichten voor de komende 24 uur

Het algemene financiële nieuws van vandaag staat vooral in het teken van bekendmaking van prijsindex-cijfers (stijgend in China, Amerika volgt later vandaag) en de werkeloosheidscijfers in Amerika. In onze analyse van morgen zie je direct of deze cijfers de koersen beïnvloeden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vanaf vandaag: onze dagelijkse crypto-analyse. Negatief sentiment
Sluiten