Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 23 sep 2015

Vandaag: Nieuwe ronde smartwatch Pebble Time Round, Nederlanders snelst verslaafd aan series Netflix en meer

Waar de woensdag alweer ten einde is, is de week weer doormidden. Woensdag 23 september had wederom genoeg tech-nieuws voor ons in petto. Check snel het volgende artikel zodat jij weer helemaal up to date bent. De bronnen staan wederom vermeld zodat jij meer informatie kunt lezen over een bepaald onderwerp als je dat wilt.

Pebble presenteert nieuwe smartwatch Time Round

Pebble brengt de meest lichte (28 gram) en dunne (7,5 millimeter) smartwatch ter wereld op de markt. De batterij gaat twee dagen mee en laadt supersnel op. Als je de Time Round vijftien minuten aan de lader hangt dan kun je al een dag vooruit. Het beschikt over een color e-paper-display, dat altijd aanstaat. Het slimme horloge werkt met iPhones en Android-toestellen en is voor 249 dollar direct te bestellen. Je vind hier meer informatie.

Topman Volkswagen neemt ontslag

Het was eigenlijk onontkoombaar. De topman van Volkswagen heeft dan ook vandaag aangekondigd dat ‘ie opstapt. Nadat aan het licht kwam dat elf miljoen auto’s van Volkswagen tot veertig maal meer vervuilend waren dan Volkswagen stelde reageerde de wereld geschokt. Hopen dat het opstappen van de topman van Volkswagen een eerste stap is naar het verstellen van het vertrouwen in het autobedrijf.

36.000 Nederlanders hebben geïnfecteerde apps gedownload

Waar je eergisteren kon lezen dat honderden applicaties uit de App Store verwijderd waren aangezien ze geïnfecteerd waren met malware, blijkt nu dat flink wat Nederlanders hier de dupe van zijn. 36.000 Nederlanders hebben namelijk malware-apps uit de App Store gedownload! Apple gaf eerder vandaag aan dat gebruikers die een geïnfecteerde app hebben gedownload hiervan op de hoogte worden gesteld.

Test of internet via het elektriciteitsnet kan worden verspreid

Volgens NU.nl gaat de gemeente Stadskanaal onderzoeken of internet kan worden verspreid via het elektriciteitsnet. Hier is naar zeggen 37.500 euro voor vrijgemaakt. Dit zou flink wat nieuwe mogelijkheden kunnen opleveren.

Samsung zet nieuwe standaard voor SSD-kaarten

Samsung heeft een nieuwe harddrive geïntroduceerd welke bewonderenswaardige prestaties kan leveren. Zo is-ie vier maar zo snel als zijn voorganger. Lees hier alles over de nieuwe SSD-kaart van Samsung.

Gmail maakt het makkelijker om mensen te blokkeren

Waar het in verleden flink wat moeite kostte om vervelende gebruikers te blokkeren met Gmail, is het nu een fluitje van een cent. Via het simpele dropdown-menu kun je nu binnen een mum van tijd de mailtjes van een irritante afzender blokkeren. Bron

GoPro komt met eigen drone

Het is eigenlijk helemaal niet zo’n aparte stap. GoPro heeft namelijk aangekondigd dat het bedrijf in 2016 met een eigen drone komt. Er is verder nog niet heel veel bekend over de drone van GoPro, maar alle informatie die tot nu toe bekend is vind je hier.

Instagram kent nu 400 miljoen gebruikers

We weten allemaal dat Instagram een populair medium is waar het goed mee gaat. Maar dat het zo goed gaat, dat verbaast zelfs ons. Eind 2014 gaf het sociale medium namelijk aan dat ze driehonderd miljoen actieve gebruikers kende. Nu blijkt, nog niet eens een jaar verder, dat Instagram al vierhonderd miljoen gebruikers kent. Wow!

Aldi komt met eigen streamingsdienst

Dat Aldi van meerdere markten thuis was wisten we al. Zo kwamen ze eerder al met hun eigen mobiele telefoons. Nu hebben ze echter wel een heel bijzonder nieuw product aangekondigd. Aldi Life zal de nieuwe muziekdienst gaan heten, welke donderdag in Duitsland uitkomt. Het zal ons benieuwen wat voor succes dit wordt.

Apple Music kent 15 miljoen gebruikers

Waar Aldi net de stappen naar het online aanbieden van muziek aan het zetten is, deed Apple dat een paar maanden eerder. Uit gegevens weten we nu dat Apple Music vijftien miljoen gebruikers kent. Dit is geen gigantisch aantal, maar toch is het wel een grote groei. In augustus kende het bedrijf namelijk elf miljoen gebruikers.

Wetenschappers zetten nieuw record van teleporteren van kwantum-data

Kwantum-teleportatie, het reconstrueren van kwantum-data op een andere locatie, is een ingewikkelde kwestie. Toch wordt er nog steeds letterlijk en figuurlijk veel terrein gewonnen omtrent het onderzoek van kwantum-data. Wetenschappers hebben namelijk kwantum-data over een langere afstand weten te teleporteren. Lees er hier alles over.

Apple Watch redt leven

Toen een jongeman uit de Verenigde Staten aan het sporten was kwam ‘ie erachter dat zijn hart niet goed functioneerde. Hij ging naar de dokter en kwam erachter dat ‘ie een hartconditie heeft. Doordat zijn Apple Watch dit detecteerde is dus zijn leven gered. Tim Cook was blij dit te horen en belde daarom de jongeman op om hem een stage aan te bieden. Lees hier meer over het gesprek en de jongeman.

Bijna 3 miljoen euro aangeboden voor jailbreaken iOS 9

De CEO van het bedrijf Zerodium heeft een flink bedrag uitgeloofd voor diegene die het nieuwe iOS 9 kan jailbreaken. Diegene die dit als eerste voor elkaar krijgt zal namelijk bijna drie miljoen euro van de CEO overhandigd krijgen. Dat is een flink bedrag. Daar zitten wel wat voorwaarden aan verbonden.

Toch geen prijsverhoging van 5000 procent voor pillen tegen AIDS

De wereld reageerde verbijsterd en vooral verontwaardigd op de aankoop van pillen tegen AIDS door Turing. Het farmaceutische bedrijf verhoogde de prijs namelijk direct met vijfduizend procent tot bijna 675 euro. Hierdoor werden de pillen voor velen onbetaalbaar. Deze beslissing wordt nu echter teruggedraaid. Go internet!

Goed voorbereid zijn is het halve werk

Waar we je niet teveel angst in willen boezemen, kan het nooit kwaad zijn om goed voorbereid te zijn. Zo is er nu een kluis gebouwd waarin zich 860.000 zaden bevinden van allerlei soorten planten, kruiden en meer. Dit met de reden om dit niet verloren te laten gaan wanneer er iets verschrikkelijks gebeurt. Bron.

Nergens mensen zo verslaafd aan series van Netflix als in Nederland

Netflix doet veel aan data-analyse. Hier halen ze af en toe handige informatie uit. Zoals dat Nederlanders het volk zijn dat het snelst verslaafd raakt aan series op Netflix. Lees er hier alles over.

Reageer op artikel:
Vandaag: Nieuwe ronde smartwatch Pebble Time Round, Nederlanders snelst verslaafd aan series Netflix en meer
Sluiten