Vandaag: 4-inch iPhone kent dezelfde specs als de iPhone 6s, je trein live volgen met update NS Reisplanner en meer

Waar de WANT-redactie tijdens het weekend het even wat rustiger aandoet is dat niet altijd bij de tech-wereld te merken. Vandaar dat we vandaag een wat langer overzicht voor je in petto hebben. Het belangrijkste nieuws van vandaag én wat nieuwtjes van het weekend komen voorbij. Zo heb je in ieder geval niets uit de tech-wereld gemist!

Twitter verliest aantal belangrijke medewerkers

Het is onrustig bij Twitter. Een aantal belangrijke medewerkers heeft de afgelopen tijd afscheid genomen van het bedrijf. Nu neemt ook Jason Toff afscheid van het bedrijf, hij gaat namelijk bij Google werken aan VR-projecten. Daarnaast bleek uit een jaarlijks onderzoek van Newcom dat een drastische afname in het aantal Nederlandse Twitter-gebruikers plaatsvindt. Het medium zou vooral onder de Nederlandse jongeren minder populair zijn.

Eén van de vooraanstaanden die aan de Apple Car werkt is ermee gestopt

Het lijkt erop dat er een vacature openstaat bij Apple. Steve Zadesky werkt namelijk al zestien jaar bij Apple en zou een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van de Apple Car. Nu wordt er echter gemeld dat ‘ie de handdoek in de ring heeft gegooid.

De 4-inch iPhone is eigenlijk een iPhone 6s in een nieuw jasje

Volgens bronnen zou de nieuwe 4-inch iPhone niet veel overeenkomst kennen met de iPhone 7. Deze nieuwe smartphone zou beter te vergelijken zijn met de specificaties van de iPhone 6s. Mashable stelt ook dat de iPhone niet zal lijken op de iPhone 7, maar een update zal zijn van de iPhone 5s. Hierdoor zal de telefoon meer overeenkomen met de iPhone 6s (onderstaande foto via Mashable).

GroenLinks Amsterdam wil een stokje voor Airbnb steken

GroenLinks Amsterdam is niet zo blij met Airbnb. De partij wil de dienst zelfs verbieden. Zij vinden namelijk dat schaarse woonruimte op deze manier wordt uitgemolken. Mensen betalen namelijk voor centrale plekken in Amsterdam flinke bedragen!

Google Alphabet staat op het punt om Apples’ eerste plaatst over te nemen

Apple staat al een tijdje op de eerste plaats als het gaat om het merk dat het meeste geld waar is. Daar zal volgens bronnen de komende tijd verandering in komen. Alphabet is namelijk hard op weg om deze plaats over te nemen.

De financiële sector is door technologische innovaties compleet veranderd

Allerlei technologische innovaties hebben ervoor gezorgd dat de financiële wereld niet meer hetzelfde is als vroeger. Door digitale ontwikkelingen zijn allerlei vroegere banen verdwenen en startups met creatieve vernieuwingen voeren op dit moment de boventoon! Lees hier het interessante artikel over deze veranderingen.

Het Arcade Hotel is in Amsterdam een feit

Amsterdam is een tof hotel rijker. In het Arcade Hotel kun je namelijk op je kamer gamen. Gelukkig is er ook meer dan dat te beleven en dit maakt het hotel dan ook tot een gave plek om te verblijven.

Google plaatst gratis cursus over deep learning

Deep learning is een interessant principe. Het gaat er hierbij om dat machines leren. Wanneer zij een actie uitvoeren en dit nadelig afloopt dan leren ze dat ze dit de volgende keer anders moeten aanpakken. Dit is ingewikkeld en dat maakt het initiatief van Google zo gaaf. Het bedrijf zette namelijk een cursus online waarbij jij je gratis kunt verdiepen in dit principe.

Het toffe verhaal van de Delftse studenten die aan de hyperloop van Elon Musk werken

Een groep studenten werkt aan Elon Musks’ hyperloop. Nu kun je via Numrush het verhaal dat daarmee gemoeid gaat lezen. Een aanrader!

Blue Origin lanceert en landt hergebruikte raket

Het wordt door velen gesteld dat het Blue Origin versus SpaceX is. Beide bedrijven maken in ieder geval grote stappen. Dat blijkt uit de volgende succesvolle missie van Blue Origin. Het bedrijf lanceerde een tijd geleden een raket buiten de atmosfeer welke weer op aarde landde. Dat heeft het bedrijf nu met dezelfde raket nogmaals gedaan. Wauw!

WhatsApp gaat data delen met Facebook

Het zat eraan te komen dat WhatsApp en Facebook data gingen delen. Beide media zijn namelijk van dezelfde eigenaar. Nu is het in ieder geval duidelijk geworden dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Releasedatum Galaxy S7 gelekt

Dat de Galaxy S7 eraan zat te komen was allang geen geheim meer. Wanneer-ie daadwerkelijk zou worden gelanceerd was nog onduidelijk. Tot nu toe dan. Uit een lek is gebleken dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung op 11 maart in de Verenigde Staten zal uitkomen.

Nieuwe update van NS Reisplanner Xtra laat je je trein volgen

Wanneer je ziet dat je trein vertraging heeft vraag je je altijd af hoe accuraat de informatie is. Nu kun je dat met de nieuwe update van de NS Reisplanner Xtra zelf inschatten. De applicatie laat namelijk zien waar de trein zich bevindt.

Je kunt de selfies die je via Microsofts’ Selfie-app maakt nu gemakkelijk delen

Het was een beetje raar; je kon via Microsofts’ Selfie-app foto’s maken, maar niet delen. Daar is nu verandering in gekomen met een nieuwe update!

Onderzoekers vinden ramen uit die je op een goedkope manier kosten besparen

Een groep wetenschappers is al een tijdje bezig om betaalbare ramen uit te vinden die je energie besparen. Nu is dat eindelijk gelukt. Hiervoor gebruikten de wetenschappers een rubber-achtige substantie. Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
Vandaag: 4-inch iPhone kent dezelfde specs als de iPhone 6s, je trein live volgen met update NS Reisplanner en meer
Sluiten