Daniel Koster
Daniel Koster Tech 30 dec 2015

Vandaag: Adele en vinyl redden de muziekspeciaalzaak, priester geschorst voor dienst op hoverboard en meer

De woensdag is alweer ten einde. En met de woensdag die ten einde is, is dat ook bij jaar 2015 zo goed als het geval. Maar nog niet helemaal. Dus laten we ons eerst nog bezig houden met vandaag, want er gebeurde genoeg noemenswaardig in de technologische wereld op woensdag 30 december. De hele week al trouwens!

Adele en vinyl zijn de redders van muziekspeciaalzaken

Je zou in het digitale tijdperk met online muziekstreamingdiensten denken dat de muziekspeciaalzaak verleden tijd is. Niets is minder waar. Waar Adele haar plaat niet online uitbracht en vinyl hip is, wordt er nog genoeg verkocht! Bron

Apple moet 318 miljoen euro betalen

Apple is de klos. Het bedrijf moet namelijk 318 miljoen euro betalen. De reden? Om een rechtszaak omtrent belastingontduiking in Italië te ontlopen. Dat is een flink bedrag. Of nou ja, voor ons dan, voor Apple valt dat wel mee!

Priester geschorst wegens ritje op een hoverboard tijdens een dienst

Dat de kerk het niet zo heeft op moderne gebruiken is geen geheim. En dat is iets wat nu weer eens benadrukt wordt. Een priester reed namelijk tijdens een dienst rond op een hoverboard. Dat beviel zijn superieuren echter niet en nu is ‘ie geschorst.

Samsung gaat drie resultaten C-Lab presenteren

Het Creative Lab van Samsung, waar apparaten worden ontwikkeld, zal tijdens CES drie apparaten presenteren. Het gaat om de WELT, TipTalk en rink. Je kunt hier lezen wat die apparaten kunnen.

Apple voor de rechter gedaagd

Nieuwe iOS updates zouden ervoor moeten zorgen dat je telefoon beter werkt. Echter is Apple nu aangeklaagd aangezien gebruikers van de iPhone 4s van mening zijn dat dit niet het geval is.

iPhone 6c geruchten

Dat de iPhone 6c gaat komen lijkt steeds meer een feit te zijn. Nu wordt gesteld dat-ie een A9-chip gaat kennen en waterdicht zal zijn. Ook werd al gesteld dat-ie een 4 inch-scherm gaat kennen. We zijn benieuwd.

Spotify aangeklaagd voor bijna 150 miljoen euro

Spotify speelt uiteraard enkel muziek af van artiesten die hier toestemming tot geven. Of dat is het idee. Nu stelt David Lowery dat Spotify muziek van hem afspeelt zonder dat ‘ie daar toestemming voor heeft gegeven. En daar wil hij bijna 150 miljoen euro voor hebben!

iPhone krijgt in 2018 OLED-schermen

Er wordt beweerd dat de iPhone in 2018 voorzien zal zijn van een OLED-scherm. De geruchten worden nu hardnekkiger aangezien een deal met LG en Samsung voor het ontwikkelen van deze schermen bijna rond zou zijn!

Nieuwe update Samsung Gear S2

De smartwatch van Samsung krijgt een nieuwe update. Waar deze update niet uitgebreid is, zal de voornaamste verbetering zijn dat de batterij langer meegaat!

Facebook experimenteert met meerdere nieuwsoverzichten bij mobiele gebruikers

Facebook is aan het experimenteren om het mogelijk te maken om meerdere nieuwsoverzichten te gebruiken. Op deze manier kun je meerdere nieuwsbronnen checken met betrekking tot één onderwerp! Bron

Twitter komt met nieuwe regelgeving tegen pesterijen

In het verleden kwam het nog wel eens voor dat er werd gebakkeleid op Twitter. En hier werd verbazingwekkend weinig aan gedaan. Twitter zet nu met de nieuwe regelgeving stappen om daar wel effectiever tegen op te treden.

Reageer op artikel:
Vandaag: Adele en vinyl redden de muziekspeciaalzaak, priester geschorst voor dienst op hoverboard en meer
Sluiten