Daniel Koster
Daniel Koster 18 dec 2015

Vandaag: Android-gebruikers mogen naam nieuwe update kiezen, Sony-batterij die 40 procent langer meegaat en meer

Yes, de week is weer ten einde. Maar voordat je met volle teugen van het weekend kunt genieten check je natuurlijk nog even het tech-overzicht van vandaag. En als je zin hebt kun je ook het tech-nieuws van de afgelopen week nog checken! Fijn weekend.

Apple Pay komt begin 2016 naar China

Apple Pay komt begin 2016 naar China. Waar we in Nederland nog wachten op het officiële bericht van wanneer we de dienst hier kunnen verwachten, is dat in China nu dus al duidelijk!

Blinde mensen krijgen hulp met zien met robothandschoen

Een groep wetenschappers die bij drie verschillende universiteiten zitten hebben aan een speciale handschoen gewerkt. Deze robothandschoen kan door middel van sensoren, camera’s en microfoons aan de blinde mensen beschrijven wat zich in hun pad bevindt. Bron

Gebruikers kiezen nieuwe Android-naam mogelijk

Android 6.0 is onlangs verschenen, maar de pijlen worden nu alweer op de toekomst gericht. Hierbij gaat het gerucht dat Google Android-gebruikers de invulling gaat geven van waar de N voor zal staan. Nutella wellicht?

Game-appartement in Amsterdam geopend door Sony

Het is nu mogelijk om een appartement te huren in Amsterdam via Airbnb waar je lekker kunt gamen. Dit kun je tot 2 januari doen! Briljant!

Google geeft beveiligde websites voorrang in zoekresultaten

Google wil ervoor gaan zorgen dat je vaker op veilige websites terecht komt bij het zoeken. Dit gaat de zoekmachine onder andere doen door veilige websites voorrang te geven op andere websites in de zoekresultaten! Leer er hier meer over.

Livestream via Facebook nu ook voor bedrijven en organisaties beschikbaar

Facebook geeft geverifieerde pagina’s de mogelijkheid om livestreams te plaatsen. Het gaat hierbij dan om zaken als aankondigingen of nieuwsitems. Bron

Breitling brengt luxueuze smartwatch uit

Na Tag Heuer komt ook Breitling met een luxueuze smartwatch. De Exospace B55 is eigenlijk meer een slim horloge dat notificaties aangeeft, maar tof is-ie zeker!

Huawei doet het goed in 2015

Huawei heeft een goed jaar gedraaid in 2015. Zo heeft het bedrijf over het jaar heen honderd miljoen smartphones verkocht, wat toch een flink aantal is! Lees er hier meer over.

Rechter besluit dat Ziggo gegevens van internetpiraat niet aan BREIN hoeft te geven

Het is al een tijdlang de vraag of internetaanbieders via de rechter informatie van hun klanten moeten vrijgeven. Nu blijkt in een rechtszaak dat Ziggo dat voor BREIN in ieder geval niet hoeft te doen.

Nieuwe, goedkopere manier van vliegen wordt in 2016 geïntroduceerd

Vliegtuigmaatschappijen vinden het lastig om te concurreren met bedrijven als Ryanair. Om deze reden komt er een een manier van vliegen die goedkoper is dan het vliegen via economy class. Check er hier meer over.

NL-Alert bij meer dan 7 miljoen mensen aangekomen

Een korte tijd geleden ontving je (als het goed is) een bericht via NL-Alert. Dit is een systeem dat wordt ingezet om zaken bij een noodtoestand te communiceren. Nu blijkt dat 7,1 miljoen mensen het bericht heeft ontvangen, wat neerkomt op 49 procent. Laten we hopen dat we het netwerk nooit hoeven te gebruiken!

Speel nu piano gratis via 3D Force Touch met deze app

De app van Roli waarmee je keyboard kunt spelen is cool! En nu al helemaal aangezien-ie gratis is. Je kunt ‘m hier gratis voor iOS downloaden. Check hieronder hoe de applicatie werkt!

Sony werkt aan batterij die 40 procent langer meegaat

Volgens de geruchten is Sony aan een batterij aan het werken die veertig procent langer meegaat. Dit zou een flink voordeel tegenover de rest van de concurrentie betekenen mocht dit werkelijkheid worden natuurlijk!

Reageer op artikel:
Vandaag: Android-gebruikers mogen naam nieuwe update kiezen, Sony-batterij die 40 procent langer meegaat en meer
Sluiten