Daniel Koster
Daniel Koster 1 feb 2016

Vandaag: Apple gaat tv-content produceren, eerste beelden Samsung Galaxy S7 en meer

Het weekend is achter de rug, maar ook de maandag is alweer (zo goed als) voorbij. De afgelopen dagen is er genoeg gebeurd. Jij mag natuurlijk niets missen, vandaar dat wij voor jou dit overzicht in leven hebben geroepen. Je vindt hier al het belangrijke nieuws van vandaag én van het afgelopen weekend!

Tweede plek in Hyperloop-wedstrijd gaat naar Nederlanders

Studenten aan de TU Delft deden mee aan een Hyperloop-wedstrijd die door SpaceX werd georganiseerd en zijn daar op de tweede plaats geëindigd. MIT ging er met de eerste plaats vandoor. Een goede prestatie van de Nederlanders waardoor ze hun ontwerp mogen gaan testen in Californië.

Microsoft wil datacentra onder water bouwen

Het is logisch, maar datacentra krijgen te maken met gigantische hoeveelheden aan data. Het verwerken van deze data kost flink energie en hierbij komt warmte vrij. Nu heeft Microsoft daar een bijzondere oplossing voor, het bouwen van datacentra onder water. Hierdoor zijn de kosten om de hele boel te verkoelen minder hoog!

Cubaanse hoofdstad Havana krijgt binnenkort breedbandinternet

Wij zien in Nederland internet als vanzelfsprekend en vergeten daardoor soms dat dat in andere landen dat niet zo vanzelfsprekend is. Daar gaat voor Cubanen die in Havana wonen verandering in komen. Zij kunnen binnenkort namelijk voor het eerste betrouwbaar internet afsluiten voor thuisgebruik.

Die Japanners weer: eerste volledig automatische boerderij is over twee jaar een feit

Een boerderij die zonder hulp van de mens dingen verbouwd. Het was vroeger een concept uit de toekomst, maar nu wordt dat de werkelijkheid. In Japan!

Samsung Galaxy S7 wordt op 21 februari gepresenteerd

Vandaag werd duidelijk dat de Galaxy S7 op 21 februari wordt gepresenteerd. Spannend natuurlijk. Ook kwamen er (toevalligerwijs) afbeeldingen voorbij van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Op de gelekte plaatjes zie je dat de S7 geen gebruik zal maken van een usb-c-poort.

Fiets Femke van den Driesche blijkt motortje te bevatten

Het gebruik van doping in de wielersport heeft al flink wat schandalen geleverd. Nu is er het volgende schandaal. Tijdens het wereldkampioenschap veldrijden is favoriet Femke van den Driesche gepakt met een reservefiets die een motortje bevatte. Lees hier een artikel over het hele incident.

Facebook is bezorgd over adblockers

Facebook heeft aangegeven dat het bedrijf zich zorgen maakt over adblockers. Adblockers zouden namelijk een negatief effect hebben op de jaarlijkse omzet.

Google is bezig met internet-drone

Dit klinkt je vast bekend. Dat komt omdat Facebook al een tijd bezig is met het ontwikkelen van een drone die internet in minder ontwikkelde landen mogelijk maakt. Google wil echter drones ontwikkelen die 5G internet aanbieden en op zonne-energie werken.

Apple TV gaat eigen series produceren

Volgens de geruchten gaat Apple eigen series en andere content produceren. Dit zal het bedrijf september aankondigen. Het is een logische stap, want wat Netflix kan, kan Apple vast ook!

Wetenschappelijke studies zijn vaak niet na te bootsen

Je wordt als wetenschapper opgeleid om wetenschappelijke studies zo uit te voeren en toe te lichten dat andere mensen ze ook kunnen uitvoeren. Nu blijkt uit onderzoek dat dit voor vele medische studies niet mogelijk is!

Facebook gaat verkoop wapens tegen

Je kunt in de Verenigde Staten wapens kopen, en dat kon ook via Facebook. Daar is nu een punt achter gezet. Facebook kreeg namelijk kritiek over zich heen dat dit mogelijk was. Mede door die kritiek is het bedrijf nu over stag gegaan.

Apple zou al maanden aan een virtual reality bril werken

Virtual reality is tof en daar is Apple nu ook van overtuigd, of zo gaan de geruchten. Het bedrijf is namelijk al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een eigen VR-bril. Dat lijkt ons ook wel zo slim, want virtual reality is toch de toekomst!

De camera van de iPhone 7 zou wel eens beter kunnen zijn dan we nu verwachten

Het zou heel goed kunnen dat de camera van de iPhone 7 weer een stuk beter zal zijn dan die van zijn voorgangers. Dit aangezien Apple de hulp van LinX heeft ingeschakeld!

Elon Musk wil vanaf 2025 mensen op Mars krijgen

Elon Musk van SpaceX heeft aangegeven dat ‘ie vanaf 2025 mensen op Mars wil zien. Dit zou met de huidige ontwikkelingen en zijn verwachtingspatroon van de toekomst volgens hem prima haalbaar zijn!

Obama steekt bijna vier miljard euro in ICT

Dat doet ‘ie goed, die Obama. De president van de Verenigde Staten heeft namelijk bijna vier miljard euro toegezegd voor de ICT. Waar dat de toekomst is, vinden we dat een goed plan.

Het idee van Facebook om Uber aan te pakken is briljant

Het lijkt erop dat Facebook met een slimme nieuwe functie wil komen. Via het sociale medium kun je namelijk aangeven dat je ergens heen wilt. Hierbij geef je aan of je zelf rijdt of dat je met iemand mee wilt rijden. Ga jij dus ergens heen dan kun je prima even wat mensen meenemen, waarom niet toch?

Pluto kent gigantische hoeveelheden bevroren water

Er lijkt geen einde te komen aan de planeten die water blijken te bevatten. Zo bleek dat vorig jaar het geval te zijn bij Mars en komen we er nu achter dat Pluto gigantische hoeveelheden bevroren water bevat.

Google gaat Chrome op de schop nemen

Google gaat Chrome flink veranderen. Waar Chrome al werkt als een trein zijn wij benieuwd naar hoe dit gaat uitpakken. Voorbeelden zijn scherpe randen aan de tabbladen in plaats van ronde, het menu-icoontje kent drie stippen in plaats van drie lijntjes en meer. Check er hier meer over.

Tof: je kunt Windows 95 in je browser laten draaien

Windows 95 was (en is) een legendarisch besturingssysteem. Het was op dat moment revolutionair en zette de toon voor de huidige positie van Windows. Nu kun je via deze site Windows 95 in je browser laten draaien. Tof!

Zelf-rijdende auto’? Nee!

Porsche heeft vandaag aangegeven dat ze niets voelen voor zelf-rijdende auto’s. Wij kunnen dat wel begrijpen. De hele kracht van het bezitten van een Porsche is dat je ‘m zelf bestuurt. Aan de andere kant is het wel een stuk veiliger als je dit niet doet, dus daar heeft Porsche indirect lak aan.

Genetische manipulatie van embryo’s mag in Verenigd Koninkrijk

Britse wetenschappers hebben vandaag te horen gekregen dat zij menselijke embryo’s genetisch mogen manipuleren. Wil jij weten waar de wetenschappers een vrijbrief voor hebben ontvangen?

Ook Samsung gaat adblockers op mobiel toestaan

Een tijdje terug gaf Apple aan dat adblockers op iOS worden toegestaan. Nu heeft ook Samsung aangegeven dat ze dit een prima idee vinden en adblockers op hun apparaten gaan accepteren.

Nieuwe lens Lomographie: De Jupiter 3+ Art Lens

Lomographie heeft een nieuwe lens gepresenteerd in de vorm van de nieuwe Jupiter 3+ Art Lens. Deze lens is een herleving van de originele Russische Jupiter 3 lens, met dezelfde elegantie en het klassieke compacte ontwerp als zijn voorganger. De lens is handgemaakt door Zenit, dezelfde fabriek in Rusland waar de oorspronkelijke lens werd geboren, en garandeert prachtige foto’s van een opmerkelijke kwaliteit. De prijs is zeshonderd euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Apple gaat tv-content produceren, eerste beelden Samsung Galaxy S7 en meer
Sluiten