Vandaag: zo gaat Apple Google Maps inhalen, Airbnb krijgt allerlei belemmeringen en meer

Wij zeggen al langer dat Apple Kaarten steeds chiller wordt. Toch is het niet zo dat de dienst Google Maps het nakijken geeft. Maar met dit laatste idee zal dat maar zo wél het geval kunnen zijn. Je leest dat en meer in het onderstaande nieuwsoverzicht van donderdag 1 december.

De Airpods komen net te laat voor kerst

Ken je die draadloze oordoppen van Apple? Die zouden in oktober een feit zijn, maar werden uitgesteld. Nu zitten ze er eindelijk aan te komen, maar lijkt het erop dat ze de kerst net gaan missen. Uit een mail van Tim Cook wordt duidelijk dat ze er over een paar weken zijn namelijk.

Apple wil Google Maps met drones de loef afsteken

Toen Apple Kaarten voor het eerst werd gepresenteerd ging het niet best. De kaartendienst van Apple kende fouten. Maar de afgelopen jaren maakte Kaarten een inhaalslag. Nu wil Apple Google Maps zelfs voorbij. Hoe? Door drones te gebruiken.

De kortste weg in één keer vinden

SpaceX wil volgende raket lanceren

Nu SpaceX de reden voor de ontploffende raket heeft achterhaald worden de pijlen weer op de toekomst gericht. Dat betekent een nieuwe lanceerdatum. Musk vond 16 december wel een goede.

Airbnb gaat zelf acties ondernemen tegen mensen die hun huis te vaak verhuren

Je mag officieel je huis niet meer dan zestig dagen per jaar verhuren. Daar hadden vele verhuurders echter lak aan. Nu gaat Airbnb de overheid helpen en diegene die zijn huis langer dan zestig dagen heeft verhuurd van de site gooien. Ook wordt het niet meer mogelijk om voor meer dan vier personen te verhuren. Dat laatste vinden wij écht balen.

Ook YouTube rolt nu 4K ondersteuning uit

Tja, lijkt ons logisch. Gewoon snel een 4K televisie kopen, want nu je via Netflix én YouTube in 4K content kunt checken, wordt dat echt wel de moeite waard. Bron

Een gigafactory in Nederland?

We lieten je eerder al weten dat Tesla een gigafabriek in Europa wil bouwen. Nu lijkt het erop dat die mogelijk naar Nederland komt. Musk zou hier een locatie hebben gevonden en Minister Kamp van Economische Zaken ziet hier wel muziek in.

Pokémon Go wordt eindelijk weer zoals het was

Weet je nog dat je zo’n tracker had met Pokémnon Go waarmee je kon zien welke Pokémon bij je in de buurt waren? Die wordt nu weer algemeen uitgerold in Europa. Dat betekent dat je de komende tijd weer gerichter op zoek kunt gaan naar Pokémon.

Pas op met wat je zegt op Twitter, Trump

Twitter heeft aangegeven dat het bedrijf geen haatzaaiende tweets van Trump gaat accepteren. Mocht Trump toch mensen met haatzaaiende tweets opzwepen, dan wordt hij gewoon van het medium geknikkerd.

Pebble zit in de problemen

Pebble gaat de boeken in als één van de meest succesvolle Kickstarterprojecten ooit. Maar het bedrijf dat smartwatches ontwikkelt gaat niet lekker. Zo niet lekker zelfs dat er geruchten gaan dat Fitbit het bedrijf wil overnemen.

Studenten geven Martin Shkreli het nakijken

Ken je ‘Pharma Bro’ Martin nog? Die kocht toen een medicijn tegen HIV op en maakte ‘m ontzettend veel duurder. Nu kost-ie daardoor meer dan zevenhonderd euro. Een groep Australische studenten kregen het echter voor elkaar dezelfde pil te ontwikkelen voor minder dan twintig euro. Wat een helden!

Nice, 2017 wordt het jaar van de terugkeer van Nokia

Nokia is bijna terug. Er wordt hard gewerkt om 2017 het jaar van Nokia te maken namelijk. Een Android-smartphone die onder deze merknaam wordt uitgebracht ligt in het verschiet. Wij zijn benieuwd, met de ontploffende Note 7 en de iPhone 7 die niet super vernieuwend is, is dit hét moment om met iets unieks te komen.

Pokémon Sun en Moon gaan als een trein

Pokémon Sun en Moon zijn reeds een week te koop geweest in Europa. Nu blijkt dat de spellen in die week zo’n 1,5 miljoen keer over de toonbank gingen. Dat is het grootste succes dat Nintendo ooit heeft geboekt. Man, wat gaan ze lekker.

Reageer op artikel:
Vandaag: zo gaat Apple Google Maps inhalen, Airbnb krijgt allerlei belemmeringen en meer
Sluiten