Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 30 aug 2016
Leestijd: 5 minuten

Vandaag: Apple is in één dag miljarden euro’s lichter, custom Tesla is fantastisch en meer

Het is vandaag geen gemakkelijke dag voor Apple gebleken. Het bedrijf kreeg te maken met een forse tegenslag en moet een astronomisch hoog bedrag aftikken aan de Europese Unie. Maar er was nog meer slecht nieuws voor het bedrijf, en gelukkig ook goed nieuws.

Apple wordt van links en rechts aangeklaagd

Het zijn zware tijden voor Apple. Ten eerste worden ze aangeklaagd door iPhone 6 (Plus) eigenaren. Dit aangezien de schermen van die iDevices niet goed werken. Nu is ook duidelijk geworden dat de Europese Unie zo’n dertien miljard euro van Apple wil zien omdat het bedrijf via oneerlijke manieren onder de belasting is uitgekomen. En dan speelt de afgelopen jaren ook nog het onderstaande probleem:

Dead Or Alive Xtreme 3 choqueert de gehele wereld

De Dead Or Alive Xtreme spellen werden al met negativiteit omhuld. Nu het derde spel eraan komt neemt dat alleen maar toe. Volgens bronnen gaat dit spel er in wezen om dat je vrouwen moet aanranden. Dat is natuurlijk niet een boodschap die we ooit zouden moeten uitstralen en moeten aanwakkeren!

LG levert drie gigantische beeldschermen af

LG zal op de IFA, die deze week van start gaat, drie beeldschermen afleveren die gigantisch zijn. Ook zouden ze prachtig beeld bewerkstelligen. Het zou gaan om ‘s werelds grootste 38-inch curved, een 34-inch curved model en een plat 34-inch model.

Nieuwe iMacs, MacBooks en een 5K display onderweg

Volgens Bloomberg gaat Apple met flink wat meer komen dan de iPhone 7. Het bedrijf stelt namelijk dat we voor het einde van dit jaar nog worden verblijd met nieuwe iMacs, MacBooks en een 5K display. Dat zou vet zijn!

Wij weten niet helemaal wat we van de custom Tesla van Will.i.am moeten vinden

In de naam van de wetenschap: 6 wetenschappers wonen een jaar lang in een kleine pod

Tja, je moet toch wat hè. Zes wetenschappers willen uitvogelen hoe het is om een jaar lang in een kleine pod op Mars te wonen. Hoe je dat dan uitvindt? Door het na te doen. Zij liever dan wij!

De nieuwe Snapchat campagne is een 8-bit game

Snapchat is met een website gekomen waarop jij lekker in 8-bit kunt gamen. En natuurlijk is dat niet voor niets. Want je kunt de game via Snapchat spelen. Al is het ook mogelijk om ‘m via je browser te spelen.

Je kunt met de ING app via sociale media gaan betalen

De grenzen tussen sociale media en apps zijn aan het vervagen. Steeds vaker worden applicaties geïmplementeerd en kun je het ene ook via het andere medium doen. Nu ook het betalen van geld, of innen van geld. Dat kunnen ING-gebruikers nu ook via WhatsApp, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Sommige verbannen spelers in Pokémon Go mogen weer meedoen

Is dat even boffen voor sommige Pokémon Go spelers. Zij mogen namelijk weer meedoen met het spel. Het gaat hierbij trouwens wel om spelers die niet geheel terecht zijn verbannen. Toch is er dus nog wel hoop voor diegene die in de ban is gedaan!

Man uit Rusland zal eerst proefpersoon zijn voor hoofdtransplant

Het is tot nu toe nog niet gelukt om het hoofd van iemand te transplanteren. Nu gaat een groep doktoren zich daar aan wagen, maar dan hebben ze wel een patiënt nodig. Een Russische man heeft hier gehoor aan gegeven.

Instagram gebruikers krijgen nu ook vriendensuggesties

In de vorm van suggesties wie je kunt volgen ga je nu ook via Instagram vriendsuggesties krijgen. Dat is dus wel op een ietwat andere manier dan je bijvoorbeeld via Facebook bent gewend.

Sonos omarmt Spotify & Amazon Alexa

We kennen de Amazon Echo nu wel. Maar Amazon is niet klaar met het slimmer maken van speakers. Het bedrijf helpt nu Sonos een handje met de Amazon Alexa. Deze gaat de speakers van het bedrijf slim maken.

Verder zal Sonos nauwer met Spotify gaan samenwerken. Dit houdt in dat je straks niet meer via de Sonos-app naar je Spotify kunt luisteren, maar muziek direct vanuit Spotify naar je Sonos speakers kunt streamen. Beter!

YouTube Live videos doet het goed

Er wordt flink live gekeken op YouTube. Dat kun je zien aan de groei van die YouTube video’s. Over het afgelopen jaar is er tachtig procent meer van dat soort filmpjes bekeken!

Tiener aangeklaagd voor hacken van de website van de president van Sri Lanka

Een tiener die onderdeel is van een cyberbeweging in Sri Lanka besloot de president van Sri Lanka te hacken. Via zijn website liet de groep weten dat zij vonden dat de examens moeten worden uitgesteld. Dat kan natuurlijk niet door de beugel en nu kan het zo zijn dat de tiener drie jaar lang de cel in moet.

President Obama zal de november issue van Wired gast editen

Hoe tof is dit? Obama is natuurlijk binnenkort president af. Hij gaat zich dan vermaken door een maand lang bij Wired wat zaken te regelen. Waarschijnlijk zal ‘ie ook wel laten weten wat hij vindt van de nieuwe president. Wij zijn benieuwd!

Bragi hint dat er samenwerking met Apple in het verschiet ligt

De iPhone 7 zou de headphone jack verliezen. Het kan dan zo zijn dat draadloze oordoppen van de partij zijn. Nu hint Bragi dat het bedrijf een partij is om deze draadloze oordoppen te ontwikkelen.

De bèta van Battlefield 1 is nu te spelen

Wil jij helpen met de ontwikkeling van Battlefield 1? Dat kan, want de open bèta is vanaf nu te spelen. De testversie zal ongeveer een week speelbaar zijn en je kunt op deze manier trachten onderdeel te zijn van de bèta.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Apple is in één dag miljarden euro’s lichter, custom Tesla is fantastisch en meer
Sluiten