Daniel Koster
Daniel Koster Tech 6 jun 2016
Leestijd: 4 minuten

Vandaag: Apple moet Uber overnemen, Mark Zuckerberg gehackt en meer

Na een prachtig weekend is ook de maandag weer (bijna) ten einde. Misschien kwam het door het lekkere weer, maar extreem veel is er de afgelopen dagen niet gebeurd. Toch zijn er nog genoeg zaken in de techwereld voorgevallen. Wij laten je weten wat!

Google verwijdert extensie waarmee joodse mensen werden gevolgd

Wauw, dit is bizar. De Chrome-extensie ‘Coincidence Detector’ werd blijkbaar door racisten gebruikt om joodse mensen te identificeren en volgen. Een mannetje of 2500 zouden gebruik maken van deze extensie en bijna negenduizend namen waren via de extensie te vinden. Het is maar goed dat Google met deze verknipte extensie heeft afgerekend.

Onderbaas van Silk Road 2 tot acht jaar cel veroordeeld

Ken je de Silk Road nog? Dit was een digitale zwarte markt waar allerlei illegale middelen werden verhandeld. Toen deze in 2013 offline werd gehaald werd de Silk Road 2 opgericht. Dat viel de autoriteiten natuurlijk op. De onderbaas van de Silk Road 2 is opgepakt en dit weekend tot acht jaar cel veroordeeld.

Mark Zuckerberg’s online leven is gehackt

Mark Zuckerberg zijn sociale media accounts zijn gehackt. Het gaat hier in ieder geval om zijn Pinterest, LinkedIn en Twitter account. Ook zou zijn Instagram account de dupe zijn. De reden? Volgens bronnen omdat zijn informatie in een LinkedIn hack werd buitgemaakt en ‘ie een zwak wachtwoord gebruikte.

Google werkt aan killswitch voor kunstmatige intelligentie

Het is een doemscenario waar steeds meer over wordt gesproken. In dat scenario creëren we kunstmatige intelligentie die ons te slim af is. Hierdoor creëren we dus iets wat onze ondergang betekent. Google wil hier op inspelen en werkt op een killswitch voor kunstmatige intelligentie.

Facebook zet volgende stap in het verplicht downloaden van Messenger

Facebook Messenger wordt steeds exclusiever. Het was eerder mogelijk om via de app te chatten, maar dat kan niet meer. Binnenkort gaat dat ook op voor de webversie van Facebook. Zo worden mensen verplicht om de app te downloaden, of de boot te missen.

Huawei zou volgende Nexus telefoon maken

Huawei heeft aangekondigd dat het bedrijf de volgende Nexus telefoon zal maken. Dat is apart, aangezien velen denken dat HTC de volgende Nexus telefoon zou produceren. In een interview werd echter gesteld dat dit Huawei ging zijn.

Instagram blijft spelen met ‘chronologische’ tijdlijn

Instagram is al een tijdje bezig met het aanpassen van de tijdlijn. Hierbij wordt het idee van Facebook, waarbij posts niet meer chronologisch worden weergegeven, aangehouden. Instagram gaf namelijk aan dat bepaalde berichten waarvan zij denken dat deze goed bij de gebruiker passen hoger worden weergegeven.

Noorwegen gaat waarschijnlijk benzine-auto’s verbieden

Noorwegen is stappen aan het zetten om de elektrische auto volledig te omarmen. Het gerucht gaat dat de verkoop van benzine-auto’s vanaf 2025 wordt verboden. Dan moet je dus wel aan de elektrische auto. Als die dan allemaal goed genoeg werken, waarom niet?

Elon Musk raadt de wereld Overwatch aan

Elon Musk is druk, erg druk. Af en toe ontspannen zit er gelukkig nog wel in. Hij is namelijk een fervent Overwatch speler. Hij wil dat ook jij hieraan meedoet.

De oprichter van Nest gooit handdoek in de ring

Alphabet nam twee jaar geleden Nest over, maar de oprichter van het bedrijf vindt het nu al mooi geweest. Hij geeft zelf aan dat dit al een jaar geleden was afgesproken. Echter is het wel heel toevallig dat ‘ie na de groeiende toename in kritiek opstapt. Je kunt hier lezen waarom dit laat zien dat Alphabet een succes is en het bedrijf de eerste belangrijke test heeft doorstaan.

Het probleem van de spraakassistent achterhaald

De spraakassistent is handig, maar toch voelt het onwennig. Weinig mensen gebruiken ‘m echt. De reden hiervoor? Volgens deze onderzoeker (en volgens ons ook) doordat het onwennig is om tegen je smartphone te praten. Mensen generen zich hiervoor.

De FBI werkt aan software om inwoners via tatoeages te kunnen herkennen en volgen

Elke tatoeage is uniek. Ontwerpen kunnen op elkaar lijken, maar de plek waar-ie op het lichaam staat is de doorslaggevende factor. Vandaar dat de FBI aan software werkt die inwoners kan classificeren en volgen. Slim wel!

Waarom Apple Uber zou moeten overnemen

Uber gaat hard en is nog steeds flink wat geld aan het binnen harken. Niet enkel qua inkomsten, maar ook qua investeerders. Het zou nu dan ook flink wat geld kosten om Uber over te nemen. Apple is één van de weinigen die dit zou kunnen opbrengen. Gezien dat Apple nog stappen wil maken op het gebied van vervoer en Uber zelf ook nog wel wat steun kan gebruiken lijkt dat ons een prima plan. Check in dit artikel meer informatie waarom het overnemen van Uber een goed idee is voor Apple.

Millennials hebben moeite met het afkrijgen van werk door sociale media

Het wordt een steeds groter probleem voor millennials om zich op werk te kunnen concentreren. Sociale media is namelijk afleidend. Zo afleidend dat het werk eronder leidt. Telkens het checken van WhatsApp, Facebook en andere media, houd het in toom!

Apple is in Fortune 500 best genoteerde techgigant

In de Fortune 500 doet Apple het goed. Het bedrijf staat namelijk op de derde plaats en is hiermee de hoogst genoteerde techgigant. Dat is toch knap aangezien velen zich de afgelopen tijd negatief over Apple en de toekomst van het bedrijf uiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Apple moet Uber overnemen, Mark Zuckerberg gehackt en meer
Sluiten