Daniel Koster
Daniel Koster 24 sep 2015

Vandaag: Apple noemt 25 meest gevaarlijke malware apps, verlamde man leert weer lopen door nieuwe innovatie en meer

Het weekend staat alweer voor de deur, want donderdag 24 september is weer voorbij. Voordat jij echter aan het weekend kunt denken moet je natuurlijk eerst weer even op de hoogte zijn van de gebeurtenissen in de technologische wereld. Check het hier!

Apple noemt namen van de 25 meest gevaarlijke malware apps

Het was gisteren groot nieuws, 36.000 Nederlanders hebben namelijk apps uit de App Store gedownload die besmet waren met malware. Apple heeft de 25 meest gevaarlijke malware op hun site genoemd. Je checkt hieronder welke applicaties dat zijn. Via Tweakers.

Ruimte-rotzooi bereikt gevaarlijke hoeveelheid

Mensen zijn vaak van de makkelijke oplossingen. Dat blijkt maar weer wat we doen met ruimtemateriaal dat we niet meer nodig hebben. We laten dat materiaal namelijk gewoon rondom de aarde zweven. Nu blijkt echter dat dit materiaal in dergelijk grote getallen aanwezig is dat het een gevaar kan vormen voor nieuwe ruimtemissies. Toch niet de beste oplossing wellicht?

4G in Nederland stuk sneller geworden

Het 4G-netwerk in Nederland was al vrij snel, maar blijkt over het afgelopen half jaar flink sneller te zijn geworden. Dit is voor mensen met slechte dekking echter niet daadwerkelijk positief nieuws, want de dekking is er niet op vooruit gegaan.

Facebook toont nu 360-graden video’s

Facebook toont nu 360-graden video’s in je tijdlijn. Dit betekent dus dat je filmpjes kunt afspelen en tijdens het afspelen van de video helemaal om je heen kunt kijken. Wil je weten hoe dat eruit ziet? Check dan de onderstaande video!

Star Wars: The Force Awakens Immersive 360 Experience

Speed across the Jakku desert from Star Wars: The Force Awakens with this immersive 360 experience created exclusively for Facebook.

Posted by Star Wars on woensdag 23 september 2015

iOS 9.0.1 uit

iOS 9 is nog maar een week te downloaden, maar de volgende versie van het besturingssysteem is alweer gelanceerd. Dit aangezien iOS 9 toch een paar kleine mankementen vertoonde. Zo zou deze update onder andere het beveiligingslek dat zich bij iOS 9 voordeed oplossen. Je kunt hier lezen wat er allemaal nieuw is met iOS 9.0.1.

Robot staat in de rij voor nieuwe iPhone 6S in Australië

Waarom zou je in de rij gaan staan voor je nieuwe iPhone 6S als je ook gewoon een robot kunt sturen? Dat is in ieder geval wat wat een ingenieuze (of luie) iPhone-fan dacht. De robot Lucy wordt namelijk door dit persoon van afstand bestuurd en moet voor haar een nieuwe iPhone in de wacht slepen. Wij kunnen de actie wel waarderen!

Facebook vindt software uit welke sporttypen kan identificeren

Facebook heeft software ontwikkeld welke sporten kan herkennen. Op deze manier kan de website de juiste sport identificeren. Dit is een vorm van kunstmatige intelligentie die zelf kan redeneren. Check hier welke sporten de software al kan herkennen!

Verlamde man leert weer lopen door nieuwe innovatie

Een man die verlamd is leert weer lopen door een nieuwe innovatie. Deze innovatie stuurt elektrische signalen vanuit zijn brein naar zijn benen toe. Hierdoor kan hij weer door middel van zijn brein zijn benen aansturen. Een indrukwekkende uitvinding!

Zit jij vaak met stress achter het stuur? Dan is dit dé autostoel voor jou!

Deze nieuwe autostoel is de manier om heethoofden achter het stuur wat te kalmeren. De slimme stoel houdt namelijk de hartslag en de ademhalingsfrequentie van de bestuurder bij. Wanneer-ie aan de hand van deze data merkt dat de bestuurder zichzelf aan het opwinden is geeft de stoel een rustgevende massage en wordt de ventilatie aangepast.

LG laat teaser zien van nieuwe smartphone

LG is druk bezig met het warm maken van het publiek voor de presentatie van een nieuw apparaat. Deze zal op 1 oktober worden gepresenteerd, of zo laat de onderstaande video zien. Check hier wat je van dit nieuwe apparaat kunt verwachten.

BlackBerry komt met nieuwe smartphone, Priv

De nieuwe smartphone van BlackBerry, welke op Android gaat draaien, zal onder de naam ‘Priv’ door het leven gaan. Er gingen eerder nog geruchten dat-ie ‘Venice’ zou gaan heten. Het vertrouwde uitschuifbare toetsenbord zal als het goed is wederom aanwezig zijn!

HTC One A9 kent gelijkenis met iPhone

De afgelopen weken is er al veel informatie rondom de nieuwe smartphone van HTC uitgelekt. Nu zijn er foto’s verschenen van hoe de nieuwe mobiele telefoons eruit zullen gaan zien. Een gelijkenis met de smartphones van Apple? Best wel toch! Check de foto’s hieronder en lees er meer over op Androidplanet.

Facebook-gebruikers opgelet: hackers gebruiken neppe Facebook-knoppen

Sinds het ontstaan van Facebook zijn mensen al gebrand op een dislike-knop. Deze is er echter nog steeds niet. Het is dan ook om die reden dat hackers doen alsof-ie er nu wel is. Op deze manier kunnen ze jouw account dan gebruiken voor allerlei doeleinden.

Reageer op artikel:
Vandaag: Apple noemt 25 meest gevaarlijke malware apps, verlamde man leert weer lopen door nieuwe innovatie en meer
Sluiten