Daniel Koster
Daniel Koster Apple 8 feb 2017

Vandaag: Apple’s speaker-koptelefoon, Star Wars land in aantocht en meer

We zien de afgelopen tijd steeds meer gave dingen van Apple voorbij komen. Dat gaat zeker op voor dit idee. Een speaker en koptelefoon in één, dat is toch goud? Je leest er meer over in het onderstaande nieuwsoverzicht.

Samsung en batterijen = geen goede combi

Dat blijkt maar weer uit dit voorval. Bij een fabriek in China is een kleine brand ontstaan door weggegooide batterijen. Die werden gezamenlijk ergens gestald en zijn in de hens gevlogen. We zeiden het toch: Samsung en batterijen gaan even niet zo lekker samen.

Deze speaker en koptelefoon van Apple in één, wauw!

Een koptelefoon is eigenlijk maar een beperkt audio-apparaat. Je kunt er in je eentje muziek mee luisteren en that’s it. Apple wil daarom een koptelefoon ontwikkelen die ook als speaker kan fungeren. Wat een slim idee, als dat een beetje goed werkt..

Facebook helpt je nóg verder bij noodgevallen

We weten al dat je via Facebook kunt laten weten dat je veilig bent bij een noodgeval. Nu wil Facebook je ook verder helpen tijdens een noodgeval. Zo kan het medium je aangeven waar je kunt schuilen, waar je eten kunt vinden en ga zo maar door.

Facebook Live Want

Nieuwe Spotify-dienst maakt afspeellijsten gebaseerd op het weer

De nieuwe dienst heet Climatune en is het resultaat van een samenwerking tussen Spotify en AccuWeather. Wij vinden het idee gaaf. Je humeur wordt, vooral in Nederland, flink door het weer beïnvloed. Lekker van zomerse deunen genieten als de zon schijnt, chill!

De Model S is écht de snelste ter wereld

Door een nieuwe softwareupdate is het nu officieel, de Model S is de snelste productieauto ter wereld. Kijk, eigenlijk doet het er niet toe, maar het is een leuk affiche. Binnen 2,276 seconden is de Model S van nul naar honderd.

elektrisch rijden

Google gebruikt kunstmatige intelligentie voor oppoetsen foto’s

Wanneer een foto van lage kwaliteit is heb je pech. Het wordt in ieder geval lastig ‘m uit te draaien op posterformaat. Google probeert daar met kunstmatige intelligentie iets aan te doen. Het systeem poetst jouw foto dan voor je op, geheel op eigen houtje. Gaaf hoor!

Star Wars Land in 2019 geopend

Dit is goed nieuws. Disney gaat namelijk in Disney Land, Californië en Disney World in Florida een gave toevoeging doen. Je zult daar vanaf 2019 kunnen genieten van een Star Wars land. Wij willen erheen!

TV-baas bij Amazon stapt over naar Apple

Apple heeft namelijk grootse plannen voor Apple TV. Met de huidige ontwikkelingen kijken mensen steeds vaker online content. En dat Apple TV een fijne verzamelplaats van online content en streamingdiensten als Netflix is, is een feit. Met de hulp van de oud-Amazon medewerker wil Apple doorgroeien.

GTA V is nu al 75 miljoen keer verkocht

Daarmee is het spel een ongekend succes. Wat helpt met de verkoop, is dat-ie eerst op de PlayStation 3 verscheen. later kwam het spel ook uit op de PlayStation 4 en op de pc. Wat opvallend is, is dat er meer spellen in 2016 zijn verkocht dan in 2015.

Slimme televisies blijken jouw gedrag bij te houden

Vizio is een bekende fabrikant van slimme televisies. Nu heeft dat bedrijf, zonder dat gebruikers dat wisten, bijgehouden waar kijkers naar keken. Doordat dit op basis van iemands’ IP-adres gebeurde konden adverteerders over verschillende apparaten zien hoe zij zich gedroegen. Niet best, en hopelijk niet bij andere slimme televisies het geval!

Zuckerberg investeert bijna vijftig miljoen euro

En niet zomaar ergens in. Dit geldt zorgt ervoor dat 47 onderzoeksinitiatieven worden gefinancierd. Dit zijn stuk voor stuk initiatieven die zich richten op het genezen van ziektes.

ING laat je nu betaalverzoeken via iMessage doen

Dit is best handig. Het is nu mogelijk om via iMessage betaalverzoeken te doen. Dan moet je wel een ING-gebruiker zijn natuurlijk. Hoe dat werkt? Nou, je kunt direct vanuit de Berichten-app een betaalverzoek doen met een linkje naar een iDeal-pagina van ING.

Romantiek den top: een Pokémon Go event voor valentijn

Een écht event is het ook weer niet en Go richt zich voornamelijk op het spel zelf. Zo kun je meer roze Pokémon vangen, trek je ze sneller aan met lures en ontvang je twee maal zoveel candy. Toch leuk!

Reageer op artikel:
Vandaag: Apple’s speaker-koptelefoon, Star Wars land in aantocht en meer
Sluiten