Daniel Koster
Daniel Koster Apple 24 mei 2016

Vandaag: Apple wil iPhones goedkoper maken, nieuwe Olympus actiecamera is een tank en meer

Vandaag was het dan eindelijk het moment dat hoofdredacteur Rutger bij het Startup Fest Europe was. Hier hoorde ‘ie onder andere Tim Cook spreken. Dat is natuurlijk een ontzettend gave ervaring. Echter zat de tech-wereld niet stil omdat wat innovatieve grootheden in Amsterdam waren neergestreken. Dat blijkt uit het nieuwsoverzicht van vandaag.

Briljant: 13.000 mensen checkten livestream van auto die beboet ging worden

Twee cabaretiers hadden het briljante idee om een auto neer te zetten in een plek waar die niet mocht staan. Vervolgens besloten ze het geheel te livestreamen. Het resultaat? Dat dertienduizend mensen vol spanning zaten te wachten op de boete!

Twitter test nachtmodus uit

Het is via Android (nog) niet mogelijk om een nachtmodus te gebruiken. Wel kunnen diverse applicaties dat. Nu blijkt dat Twitter één van de applicaties is die dit uitprobeert. Je kunt dus ‘s avonds gewoon je tweets in bed nog checken.

De nieuwe 4K actiecamera van Olympus is een tank

Actiecamera’s kunnen wel iets hebben, maar niet écht veel. Wanneer je ze zonder hoes gebruikt loop je dus het risico dat ze vrij snel kapot gaan. Maar zo’n hoes om je actiecamera is ook niet ideaal. Vandaar dat de nieuwe actiecamera van Olympus dertig meter onder water kan, honderd kilogram aan gewicht aankan en tegen stof kan. Helaas kun je ‘m wel slechts een goede twee meter laten vallen voordat-ie deuken vertoont.

DJI drones kunnen nu livestreamen via Facebook

Ja, dit is tof! DJI drones kunnen vanaf nu livestreamen via Facebook. Ja, dit was al mogelijk via YouTube. Echter kun je nu je publiek dus in één klap flink vergroten door dit ook nog via Facebook te doen. Zo sla je met één dronevlucht twee livevideo’s. Of zoiets!

Flinke MacBook makeover lijkt eraan te komen

Het gaat op dit moment niet super met de MacBook. Dit aangezien er al een tijdje geen nieuwe editie van is. Vandaar dat de verkoop wat afneemt. Nu zou er een toffe nieuwe versie van de MacBook komen. Hierbij zouden de fysieke toetsen verdwijnen en plaats maken voor een OLED-touchscherm. Nice!

Facebook zegt dat er een politieke vooroordelen meespeelden met Trending Topics, toch worden de richtlijnen aangepast

De ophef over de Trending Topics van Facebook was flink. Dit aangezien bleek dat die niet enkel op basis van een algoritme tot stand kwamen, maar ook aan de hand van een redactioneel team. Facebook voerde daarom onderzoek uit om te kijken of er politieke vooroordelen in het selectieproces waren waar te nemen, dat bleek niet het geval. Wel besloot Facebook de richtlijnen voor het (uit)selecteren van nieuws te veranderen.

Google wil inloggen zonder wachtwoorden de realiteit maken

Je moet nu inloggen via Android-telefoons. Dat doe je bijvoorbeeld aan de hand van een code of je vingerafdruk. Nu geeft Google aan dat het bedrijf hoopt hier op deze manier een einde aan te maken. Slim!

Nederland en België doen het goed als het om breedband gaat

Nederland en België staan beiden aan de top van Europa als het om het aanbieden van breedbandtoegang gaat. Alleen Malta en Litouwen bieden een betere toegang tot breedbandverbindingen aan. Kunnen we toch trots op zijn als kleine koude landjes.

India’s eerste ruimtelancering ooit heeft tot prachtige foto’s geleid

Check de rest van de foto’s hier.

Dit hadden we nodig? Je kunt nu 24 uur 7 livestreamen via Facebook

Dat Facebook livestreamen als de toekomst zit is een feit. Dat blijkt nu ook wel weer uit de volgende ontwikkeling. Volgens bronnen gaat Facebook het toestaan om vierentwintig-uur-zeven beelden te livestreamen. Dat wordt vast alleen maar top content!

Tim Cook geeft aan dat iPhones goedkoper moeten worden

Het is vaak een kritiekpuntje dat de iPhone relatief duur is. Vaak is de iPhone de duurste smartphone die je kunt aanschaffen. Nu heeft Tim Cook aangegeven dat ze om deze reden iPhones goedkoper willen aanbieden. De SE was hier natuurlijk al een voorbeeld van! Een goed plan, dat iPhones goedkoper maken!

Twitter telt randzaken niet meer mee met tekenlimiet

Twitter gaat gebruikers de kans geven om meer te zeggen. Het tekenlimiet van 140 woorden blijft bestaan, maar zaken als mentions, links en foto’s maken hier geen onderdeel meer van uit.

Pebble komt met reeks aan nieuwe producten

Pebble was een aantal jaar geleden revolutionair. Dat aangezien ze met een smartwatch kwamen die via crowdfunding een groot succes was. Nu heeft het bedrijf onder nadere de Pebble Time 2, met een resoluatie van 225×192 pixels en een batterijduur van tien dagen, gepresenteerd.

De Samsung Galaxy X zou flexibel scherm kennen

We wachten nu al een tijd op een smartphone met een flexibel scherm. Het lijkt erop dat de Galaxy X dit apparaat gaat worden. Het 5,7 inch AMOLED scherm zou een resolutie van 2560 x 1440 kennen. Lees hier meer over de telefoon.

Minimale systeemvereisten nemen met nieuwe Windows 10 update toe

Microsoft laat de minimale systeemvereisten toenemen met de nieuwe Windows 10 update. Dit kan ertoe leiden dat oudere laptops dit besturingssysteem niet meer kunnen draaien. Op zich geen drama, want dan was je ook gewoon aan een nieuwe laptop of computer toe vinden wij! Lees de vereisten hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Apple wil iPhones goedkoper maken, nieuwe Olympus actiecamera is een tank en meer
Sluiten