Daniel Koster
Daniel Koster Apple 7 jan 2016

Vandaag: bekendste versie Popcorn Time weer online, Tim Cook niet best verdienende binnen Apple en meer

Het is alweer bijna het einde van de werkweek en CES 2016 is daarmee bijna afgelopen. De nieuwtjes met betrekking tot CES nemen daarom af, maar de nieuwtjes in de technologische wereld nemen daarmee weer toe. Om ervoor te zorgen dat jij deze niet misloopt hebben we het tech-overzicht van donderdag 7 januari voor je in petto!

Aap krijgt auteursrecht van eigen selfie niet toegewezen

De geniale aap die in 2011 de camera van fotograaf David Slater afpakte en ermee aan de haal ging maakte een selfie. De aap krijgt echter geen auteursrecht op de foto. Waarom niet lees je in het volledige artikel.

Facebook Messenger 800 miljoen actieve gebruikers

Nadat Facebook een tijdje terug één miljard actieve gebruiker had, heeft nu ook Facebook Messenger een mijlpaal gehaald. Het programma heeft namelijk achthonderd miljoen actieve gebruikers per maand, meldt Facebook.

Minimaal honderd games krijgen komend jaar Oculus Rift-ondersteuning

Goed nieuws voor de mensen die de Oculus Rift hebben gereserveerd. Dit jaar krijgen er namelijk minimaal honderd games VR-ondersteuning waarvan er twintig zelf door Oculus Studios worden gemaakt, zegt CEO Palmer Luckey in een gesprek op Reddit.

Amazon verkoopt vanaf nu eigen processors

Amazon komt met eigen soort chips voor allerlei producten en verkoopt deze uiteraard via hun eigen site. Hoezo een bedrijf als Amazon dit doet lees je hier.

Popcorn Time CE is momenteel weer beschikbaar voor Android-apparaten

Popcorn Time CE, de bekendste versie van Popcorn Time, is weer online. Het illegale streamingplatform werd een tijd geleden offline gehaald. Je kunt nu dus weer naar alle hartenlust van je favoriete films en series genieten via de Community Edition, die je wel op een nieuwe website terugvindt.

Mensachtige robot Pepper gaat de samenwerking aan met supercomputer Watson

Het Japanse Softbank’s juweeltje ‘Pepper’ gaat de samenwerking aan met de supercomputer Watson van IBM’s. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt op CES 2016. Wat er precies tot stand gaat komen als deze twee geniale meesterbreinen samen gaan werken is echter nog de vraag.

Snapchat sluit de filter-store ondanks de goede zaken

Snapchat zette een stap in de goede richting toen ze na een update allerlei filters introduceerde. Omdat het concept goed op werd gevangen door de gebruikers opende Snapchat een speciale winkel waar je de filters kon kopen voor 0,99 euro per stuk. Ondanks dat er tienduizenden filters per dag werden verkocht hebben ze de winkel gesloten. Waarom Snapchat dat heeft gedaan lees je hier.

Analisten vermoeden dat Samsung dit jaar telefoon met opvouwbaar scherm gaat uitbrengen

Analisten van het HSBC hebben het vermoeden dat de Zuid-Koreaanse tech-gigant Samsung komend jaar een smartphone gaat uitbrengen met een vouwbaar scherm. De reden dat analisten dit vermoeden lees je hier.

Oculus Rift zo gewild dat site plat lag en verschepingen zijn vertraagd

Je weet als bedrijf dat je gewild bent onder de consumenten als je site plat gaat tijdens de reserveringsperiode. Dit is namelijk het geval bij de Oculus Rift. Daar zijn namelijk zoveel reserveringen gedaan dat de website offline ging en het verschepen is vertraagd.

Netflix beschikbaar in 130 nieuwe landen

De keynote van Netflix tijdens CES 2016 is goed ontvangen. In de keynote is gezegd dat de streamingdienst beschikbaar wordt in 130 nieuwe landen. Ook zijn de aandelen van Netflix na de aankondiging met zo’n zes procent gestegen.

Uitschuifbare Blackberry Priv in Nederland gelanceerd

De uitschuifbare Blackberry Priv is vandaag in Nederland gelanceerd. De Priv is een Android-phone met een fysiek toetsenbord, zoals we van Blackberry zijn gewend. Het apparaat was eerder al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar maar nu ook in Nederland. De Blackberry Priv gaat 779 euro kosten.

Indiegogo gaat grote bedrijven helpen om flop-producten te voorkomen

Crowdfundingsite Indiegogo gaat grote bedrijven helpen met de voorspelling of een product succesvol wordt of niet. Op deze manier kunnen de bedrijven voorspellen wat de consument wel en niet wil hebben. In dit artikel lees je er meer over.

Blendle biedt journalisten de mogelijkheid om artikelen te verkopen

Reporters Online heeft vandaag een WordPress-plug-in gelanceerd waarmee (freelance) journalisten artikelen op hun eigen site kunnen verkopen aan lezers. Deze verkoop zal via Blendle gaan verlopen.

Star Wars: The Force Awakens meeste brutowinst in Verenigde Staten ooit

Star Wars heeft wederom een record op hun naam staan. Zo heeft de nieuwste film Star Wars: The Force Awakens een brutowinst van ruim 683 miljoen gemaakt. Dit is momenteel nog maar zo’n 18 miljoen euro verwijderd van de Avatar, maar Star Wars draait nog in de bioscopen en gaat dit binnen enkele dagen overtreffen.

Uber krijgt boete van 18.400 euro opgelegd voor het bespioneren van gebruikers

Taxidienst Uber moet een boete van 18.400 euro betalen voor het bespioneren van hun gebruikers. Daarnaast moet het bedrijf de persoonlijke gegevens van gebruikers en werknemers beter beschermen.

Nieuwe afbeeldingen van Microsoft Lumia 650 opgedoken

Ondanks dat Microsoft tot dusver nog geen telefoons heeft gepresenteerd op CES 2016, zijn er wel nieuwe afbeeldingen en specificaties van de Lumia 650 opgedoken.

Tim Cook met 9,5 miljoen euro niet best verdienende binnen Apple

CEO Tim Cook heeft in 2015 9,5 miljoen euro verdiend. Dat is een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar waarin de CEO van Apple ‘slechts’ 8,6 miljoen euro verdiende. Cook is echter niet diegene die het meeste verdient bij Apple, dat is senior vice-president van sales Angela Ahrendts. Zij haalde het afgelopen jaar 24,8 miljoen euro binnen.

Reageer op artikel:
Vandaag: bekendste versie Popcorn Time weer online, Tim Cook niet best verdienende binnen Apple en meer
Sluiten