Daniel Koster
Daniel Koster 10 dec 2015

Vandaag: bewijs dat mannen beter kunnen navigeren dan vrouwen, populaire Serial-podcast is terug en meer

Het was vandaag weer een drukke dag in de technologische wereld en we hebben weer allerlei nieuwtjes voor je in petto. In het onderstaande benoemen we ze kort en geven we je een bron voor als je er meer over wilt lezen. Zo ben jij weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de tech-wereld van donderdag 10 december.

Vodafone eist 115 miljoen euro van KPN

Vodafone is al een tijdlang bezig met het introduceren van een eigen tv-dienst. Nu zegt het bedrijf echter dat deze dienst drie jaar lang is uitgesteld door het gedrag van KPN en eist hiervoor nu een flinke geldsom, 115 miljoen euro.

Adidas wil fabriek openen die autonoom draait

Adidas wil een winkel gaan openen in Duitsland welke op den duur autonoom gaat draaien. In het begin van 2016 zouden hier al vijfhonderd paar schoenen uit voortkomen. In het begin zullen er tien medewerkers aan de slag zijn, maar uiteindelijk zal de fabriek enkel met robots zijn gevuld. Bron

CES verbiedt hoverboards

CES 2016 staat voor de deur. Het grote tech-evenement in Las Vegas zal echter plaatsvinden zonder dat er hoverboards bij aanwezig zullen zijn. Er is wel een uitzondering, en dat is voor mensen die slecht ter been zijn! Lees er hier meer over.

Mark Zuckerberg zegt dat moslims altijd welkom zijn op Facebook

Het is onstuimig in de Verenigde Staten met betrekking tot mensen die in de Islam geloven. Zo zijn er mensen die roepen dat de grenzen voor moslims dicht moeten. Zuckerberg doet hier niet aan mee en zegt gelukkig dat Facebook altijd open zal zijn voor moslims en altijd voor de rechten van moslims (en de mens in zijn geheel) zal vechten!

Eindelijk is het bewezen; mannen zijn beter in navigeren dan vrouwen

Het is al langer een gevoel dat bij vele mannen speelt, maar nu is het bewezen. Wetenschappers tonen namelijk aan dat mannen de weg beter kunnen vinden en wat hier de reden voor is!

Nieuwe GoPro drone heet Karma

GoPro is bezig met een drone, dat weten we al een tijdje. De naam van de drone was nog onbekend. Nu is echter bekend geworden dat die onder de naam ‘Karma’ door het leven zal gaan!

Blendle overweegt stap naar de Verenigde Staten

Blendle doet het prima in Nederland en overweegt dat succes nu uit te breiden naar de Verenigde Staten. Een gewaagde stap, dat zeker. Maar als het succesvol wordt ook een stap die flink wat geld in het laatje kan brengen. Lees er hier meer over.

WhatsApp steeds grotere concurrent Facebook

Waar WhatsApp en Facebook van dezelfde eigenaren zijn is dit niet een beste ontwikkeling voor de eigenaren te noemen. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat mensen WhatsApp steeds meer gebruiken voor het delen van foto’s, video’s en gebeurtenissen. Dit was eerder via Facebook het geval.

Ashley Madison hack heeft geresulteerd in meer gebruikers

Het was een veelbesproken hack, de Ashley Madison hack. De namen van gebruikers van de vreemdgaan-site werden werden online gezet en dat leidde tot flink wat problemen voor deze mensen. Echter blijkt nu dat dit heeft geleid tot meer gebruikers bij de site, wat opvallend is.

Google stelt bewijs te hebben dat hun kwantumcomputer werkt

Google stelt dat hun kwantumcomputer werkt. En dat aangezien ze een algoritme hebben gevonden welke berekeningen honderd miljoen maal sneller uitvoert dan de processen die we nu kennen dat doen. Dat is een flink aantal sneller en heeft flink wat implicaties voor de mensheid als dit waar blijkt te zijn.

Facebook At Work komt binnen enkele maanden

Facebook is al een tijdje bezig zijn met het ontwikkelen van een speciale versie voor bedrijven. Hiermee kunnen werknemers van een bedrijf afgeschermd van anderen met elkaar spreken. Nu wordt er gesteld dat Facebook At Work binnen enkele maanden wordt uitgerold.

Aurous is definitief geschiedenis

De illegale muziekdienst Aurous is definitief geschiedenis. De stekker is namelijk uit de dienst getrokken. Dit aangezien verschillende platenmaatschappijen met rechtszaken aan het dreigen waren. Bron

Tweede seizoen populaire podcast ‘Serial’ nu online

Het eerste seizoen van de podcast ‘Serial’ bleek een ongekend succes. Nu zullen fans van deze podcast verrukt zijn om te horen dat het tweede seizoen vanaf vandaag beschikbaar is. Check snel waar je ‘m kunt beluisteren.

Reageer op artikel:
Vandaag: bewijs dat mannen beter kunnen navigeren dan vrouwen, populaire Serial-podcast is terug en meer
Sluiten