Daniel Koster
Daniel Koster Apple 17 nov 2016

Vandaag: camera van de iPhone wordt een stuk slimmer, Tesla Model S nóg sneller en meer

De iPhone heeft al een goede camera, maar die wordt nu nóg beter. Dat is winnen natuurlijk. Maar dat is niet het enige technieuws van vandaag. Kijk maar:

SpaceX heeft grootse plannen

SpaceX wil een aantal satellieten de ruimte inschieten. Het gaat hier om 4425 satellieten. Dat zijn er meer dan zich nu rondom de aarde bevinden. Of dat gaat gebeuren is de vraag, want daar is eerst toestemming voor nodig. Dat SpaceX ambities heeft is in ieder geval duidelijk.

Google helpt je in India om een schoon toilet te vinden

Het kan in Nederland al lastig zijn om een schoon toilet te vinden. Dat is in India nog vele malen lastiger. Vandaar dat Google binnen Maps een functionaliteit wil integreren waarbij je een toilet in winkelcentra, ziekenhuizen en andere openbare ruimtes kunt vinden.

Apple onderzoekt mogelijkheid om iPhones in de Verenigde Staten te produceren

Maar dat gaat het bedrijf wel meer geld kosten. Volgens Apple zelfs twee maal zoveel dan de huidige productie van een iPhone. Dat zou dus betekenen dat de iPhone nóg duurder wordt, of Trump moet met een compensatie komen. Dat is namelijk de reden dat Apple dit overweegt, omdat Trump stelt ‘ie wil dat er zoveel mogelijk producten binnen de Verenigde Staten worden gemaakt.

De camera van de iPhone gaat een stuk slimmer worden

Een camera die slim is? Juist, daar is Apple mee bezig. Door augmented reality-functies in de camera te verwerken zal de iPhone bijvoorbeeld kunnen herkennen wat voor object wordt gefilmd. Zo kan het zijn dat de camera herkent dat je een Facebook-vriend of een bepaalde soort boom aan het filmen bent. Gaaf!

Prachtige foto’s met je smartphone maken

Amazon Prime komt naar Nederland

Je kent Amazon Prime vast. Hier wordt onder andere het nieuwe Top Gear-programma op uitgezonden. Die dienst is vanaf december in Nederland beschikbaar.

Check Google Earth in VR

Heb jij een HTC Vive? Dan is dit je kans voor een bijzondere ervaring. Je kunt Google Earth namelijk in de virtuele wereld checken. Damn, we hoeven bijna onze luie stoel niet meer uit om de wereld te ervaren. Het enige dat wij nog missen is een zonnetje.

Twitter lijkt de Benelux te gaan verlaten

In de Benelux worden allerlei medewerkers van Twitter ontslagen. Zodoende lijkt het er meer en meer op dat Twitter de kantoren in de Benelux gaat sluiten. Dat is niet onverwacht, aangezien het wel beter kan met het medium.

De nieuwe website van Google is awesome

Wij schreven gisteren al over een paar websites waar jij je tijdens de natte, koude winterdagen mee kunt vermaken. Daar was ook deze website onderdeel van. Je krijgt de opdracht om iets te tekenen en vervolgens gaat de AI van Google raden wat het is.

Wetenschappers komen op nieuwe manier om elektriciteit op te wekken

Er liggen overal kansen om elektriciteit te genereren. Dat blijkt uit deze bevinding. Daarbij is het onderzoekers gelukt om hitte om te zetten in elektriciteit. Nu genereren wij op allerlei manieren hitte en is dat dus een ontzettend handige uitvinding.

Man, nu willen we toch wel in de Verenigde Staten wonen

Trump is een reden om de Verenigde Staten te ontvluchten. Maar deze Zelda-escape room is dan weer een reden om er te gaan wonen. Vanaf volgend jaar zal er door Amerika worden getourd en kun jij deelnemen. Dat is toch te tof?

De Model S wordt een stuk sneller

Elon Musk heeft besloten dat de Model S niet snel genoeg is. Vandaar dat-ie van een nieuwe batterij is uitgerust. Die zorgt ervoor dat-ie in 2,4 seconden van nul naar honderd gaat. En ja, dat is snel.

Deze truc laat je een iPhone ontgrendelen zonder de ontgrendelcode

En daar zal Apple vast en zeker snel iets aan gaan doen. Maar voor nu is het je iPhone goed in de gaten houden. Bron

Apple verliest tweede plaats op de smartphonemarkt

Weet jij wie BBK is? Misschien niet. Als wij echter merken zoals OnePlus, Oppo en Vivo noemen weet je vast wél waar we het over hebben. Nu heeft dat bedrijf Apple van de troon gestoten. Of meer van de tweede plaats gestoten.

Zo goed reageert de autopilot van Tesla

Zucht: Coca-Cola komt met de selfie bottle

Coca-Cola was ooit zo cool, en dan dit:

Nieuwe chip van Qualcomm is 27 procent sneller

De Snapdragon-chips van Qualcomm zitten in vele smartphones verwerkt. Dat de Snapdragon 835 27 procent sneller is, is daarom dan ook goed nieuws. Een snellere chip betekent een snellere smartphone, duh!

Apple onderzoekt mogelijkheid om iPhones in de Verenigde Staten te produceren

Maar dat gaat het bedrijf wel meer geld kosten. Volgens Apple zelfs twee maal zoveel dan dat de productie van een iPhone nu kost. Dat zou dus betekenen dat de iPhone nóg duurder wordt, of Trump met een compensatie moet komen. Dat is namelijk de reden dat Apple dit overweegt, omdat Trump stelt ‘ie wil dat er zoveel mogelijk producten binnen de Verenigde Staten worden gemaakt.

Reageer op artikel:
Vandaag: camera van de iPhone wordt een stuk slimmer, Tesla Model S nóg sneller en meer
Sluiten