Daniel Koster
Daniel Koster Tech 20 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Vandaag: Chrome lost flinke irritatie op, je MacBook ontgrendelen met je iPhone en meer

Kans is dat jij al op de vrijmibo je weekend staat in te lassen. Voor ons is dat in ieder geval (bijna) de hoogste tijd. Eerst sommen we namelijk nog even de belangrijkste gebeurtenissen binnen de techwereld van vrijdag 20 mei voor je op. O ja, we hebben trouwens ook nog een overzicht van al het technieuws van deze week voor je. Fijn weekend!

Met deze camera schiet je een foto, maar krijg je een soortgelijke van het internet voorgeschoteld

Eindelijk is het mogelijk Reddit-berichten te embedden

Reddit kent dikwijls briljante berichten waar je iets mee wilt doen. Echter is dat lastig. Je kon die berichten voorheen namelijk niet embedden. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Je kunt vanaf nu Reddit berichten dus wél embedden. Nice!

Gran Turismo Sport vanaf 15 november op de PlayStation 4 een feit

Google nieuws: nieuwe Chromebooks eind dit jaar

Google heeft top nieuws. Eind dit jaar kun je nieuwe Chromebooks in de wacht slepen. Waar laatst bekend werd dat Chromebooks nu meer worden verkocht dan MacBooks kan dit betekenen dat dat verschil alleen maar toe gaat nemen met deze nieuwe Chromebooks!

Gemeenten ondervinden last met archief door verouderde innovaties als floppy’s

Het is niet vreemd dat gemeenten informatie opsloegen op floppy’s, cd’s en andere verouderde innovaties. Wat wel kwalijk is, is dat informatie hierdoor niet is op te halen of zelfs verloren gaat. Gemeenten kunnen hierdoor namelijk niet meer bij bepaalde informatie. Oei!

Volgend jaar wellicht een iPhone met glazen achterkant

Het is redelijk zeker dat alle iPhones die dit jaar uitkomen een metalen frame kennen. Echter is er nu een gerucht dat één iPhone model van volgend jaar een glazen achterkant zal kennen. Het gaat hierbij dus slechts om één model. Meer keuze voor de consument!

Rechtszaak omdat Facebook je privéberichten zou scannen

Een rechtszaak tegen Facebook loopt. De reden? Dat Facebook zonder je toestemming je privéberichten zou lezen om likes te kunnen boosten. De links die ze hier vonden zouden ze gebruiken als likes voor die pagina’s.

IMAX werkt samen met Google aan een 360-graden camera

Het filmen in 360-graden is tof en zeker de toekomst. Vandaar dat Google nu samen met IMAX zou werken aan het ontwikkelen van een 360-graden camera. Deze zou van dergelijk goede kwaliteit moeten zijn dat je hiermee films kunt maken in bioscoopkwaliteit. IMAX wil trouwens ook het komende jaar zes virtual reality bioscopen openen.

Nieuwe Aston Martin is een plaatje

Aston Marton heeft samen met ontwerphuis Zagato een nieuwe auto ontworpen. De Vanquish Zagato is (voor nu) dan wel een concept, maar dat maakt ‘m niet minder prachtig. Wat een plaatje is-ie zeg. Je kunt er hier alles over lezen.

Google is eigen chips aan het ontwikkelen

Google heeft voor het eerst een eigen chip ontwikkeld. Dat is slecht nieuws voor andere chipontwikkelaars. Wanneer Google namelijk het heft in eigen handen neemt doet het bedrijf dit dikwijls op een succesvolle manier. Intel, een belangrijke speler op de chipmarkt, kan het dus beter maar benauwd gaan krijgen en wat gaan doen!

Je MacBook ontgrendelen met je iPhone

Het lijkt erop dat Apple de functie wil uitrollen bij de nieuwe OS X update dat je met je iPhone je MacBook kunt ontgrendelen. Dit doet-ie automatisch wanneer je in de buurt van je laptop bent. Handig!

Apple komt met extra reden voor ontgrendelen van je telefoon met code

Je kunt je telefoon met je vingerafdruk ontgrendelen. Echter zijn er momenten dat je dat met je code moet doen. Zoals wanneer je ‘m inschakelt of als-ie 48 uur lang niet is gebruikt. Nu is daar een extra reden bij gekomen: als derden je telefoon willen ontgrendelen. Slim van Apple!

Chrome gaat niet meer naar de vorige pagina als je op ‘Backspace’ drukt

Dit is ideaal. Wij drukken wel eens per ongeluk op Backspace en dan gaat onze content bijvoorbeeld verloren. Daar wil Chrome een einde aan maken. Google voert namelijk veranderingen door waardoor dit niet meer gebeurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: Chrome lost flinke irritatie op, je MacBook ontgrendelen met je iPhone en meer
Sluiten