Vandaag: Chrome zorgt voor een slechte batterijduur, Tesla Model S is ook een boot en meer

De batterijduur van al onze apparaten is nogal belangrijk. We klagen namelijk altijd als onze mobiel binnen een halve dag uitvalt. Daarnaast is het uitermate vervelend wanneer de laptop je gedag zegt als je midden in een film zit. Volgens Microsoft moet je daarom direct met Google Chrome stoppen. Deze browser heeft namelijk geen beste invloed op je batterijduur. Verder gaat de Tesla Model S ook als boot door het leven. En is er meer gebeurt in onze prachtige wereld vol vooruitgang.

De Tesla Model S is meer dan een auto

Elon Musk kwam een verbazingwekkende uitspraak. De Tesla Model S kun je namelijk ook als boot inzetten. Yes, als boot. Zie je het al voor je? De ludicrous mode activeren in het water?! Geloof je het niet? Check dan onderstaande video:

Video’s van ons zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal:

Standaard apps iOS 10 helemaal niet te verwijderen

Apple maakte onlangs bekend dat je de standaard apps van Apple in iOS 10 kunt verwijderen. Denk aan de aandelen-app of iTunes. Chill, want hierdoor maak je ruimte vrij voor apps die je wél gebruikt. Toch blijkt dit in de praktijk anders in elkaar te steken. Het lijkt namelijk alsof je de apps kunt verwijderen, maar in de praktijk verberg je de apps. Ze blijven dus op je toestel staan. Je leest er hier meer over.

Googlewerknemers voegen ‘Lady’ toe aan hun werktitel

Om de krachten te bundelen en dat vrouwen niet van seksisme zijn gediend hebben achthonderd Googlewerknemers ‘Lady’ aan hun werktitel toegevoegd. (Bron)

Misselijkheid in virtual reality door truc te verhelpen

De eerste vr-brillen zorgden voor de nodige kritiek. Mensen worden namelijk misselijk en willen niets liever dan de bril zo snel mogelijk afzetten. Nu worden de brillen steeds beter, maar blijft het nog steeds een probleem. Maar wat helpt? Je moet het gezichtsveld verkleinen. Vooral wanneer de gebruiker met de vr-bril op beweegt. (Bron)

Google Chrome is niet goed voor de batterijduur van je laptop

Microsoft wilde eens aantonen dat Google Chrome niet goed voor de batterijduur van je laptop is. Je kunt natuurlijk veel beter Microsoft Edge gebruiken. De test maakt echter een nogal groot verschil. Kijk zelf en lees er hier meer over:

Ook New York City wil volledige verhuur Airbnb verbieden

Steeds meer mensen ruiken geld als ze aan Airbnb denken. Panden worden opgekocht en velledig via Airbnb verhuurt. Dit levert namelijk veel meer op dan wanneer je een huis aan een fulltime inwoner verhuurt. New York City wil daarom ook de verhuur van volledige woningen via diensten als Airbnb voor een periode van minder dan dertig dagen verbieden. Doe je dit toch? Dan krijg je een boete. (Bron)

Navigatie-app Waze wordt steeds beter

Alhoewel Waze in Nederland praktisch niet wordt gebruikt is de navigatie-app in de Verenigde Staten uitermate populair. In Los Angeles zijn ze dan ook een test begonnen, waarmee de app moeilijke kruisingen vermijdt. Hier kun je overigens zelf voor kiezen. Slaagt de test dan wordt het experiment naar andere steden gebracht. Je leest er hier meer over.

Een dataschakelaar in iOS 10

Soms wil je nou eenmaal snel je mobiele data uitzetten. Je wilt natuurlijk niet over je bundel heen en in het buitenland kan dit ook handig zijn. Daarom vind je in iOS 10 een dataschakelaar in het bedieningspaneel. Dat werd door iCulture ontdekt.

100 miljoen gebruikers voor Spotify

Dag Apple Music, hoi Spotify. Ondertussen gebruiken zo’n 100 miljoen mensen Spotify. Vorig jaar waren dit er 75 miljoen. Het is echter nog steeds onbekend hoeveel betalende gebruikers Spotify heeft en hoeveel gebruikers de dienst gratis gebruiken. Ter vergelijking: Apple heeft 15 miljoen gebruikers. Wist je overigens dat je meer kunt met Spotify dan alleen muziek streamen? Dat vind je hier.

Borstkanker te detecteren door middel van kunstmatige intelligentie

Alhoewel niet iedereen kunstmatige intelligentie (AI) ziet zitten is het wetenschappers wel gelukt om moeilijk vindbare borstkanker te detecteren door middel van AI. Dit kan in de toekomst zorgen voor preciezere en klinisch waardevollere diagnoses. (Bron)

Pas op: fraude met de Rabobak-app

De Rabobank-app wordt voor criminele praktijken ingezet. Vooral bij de aankoop van tweedehands auto’s via bijvoorbeeld Marktplaats. Wanneer je geld met de app overmaakt wordt er aangegeven dat de overboeking in behandeling is. De eigenaar denkt dat het wel goed zit, maar later wordt de behandeling gecanceld, omdat er niet genoeg geld op zijn rekening staat.

Reageer op artikel:
Vandaag: Chrome zorgt voor een slechte batterijduur, Tesla Model S is ook een boot en meer
Sluiten