Daniel Koster
Daniel Koster Apple 17 okt 2016

Vandaag: de Apple Car wordt afgeblazen, aankondiging nieuw Tesla-product verschoven en meer

Zelfs het zijn van een techgigant en het hebben van ontzettend veel kennis en kapitaal is niet genoeg om al je dromen werkelijkheid te maken. Dat kun je concluderen uit het debacle rondom de Apple Car. Het lijkt er namelijk op dat die er niet zal komen.

Het nieuwe statussymbool: je iPhone gebruiken onder de douche

Wil jij weten hoe je anno 2016 nog stoer kunt zijn? Nou, dan moet je je iPhone 7 meenemen tijdens het douchen en dan aan de wereld verkondigen dat je dat doet. Cool he?

Mensen zijn klaar met Samsung

Het is lastig om dit enkel aan de ontploffende Note 7 toe te wijzen, maar Samsung‘s reputatie is niet best op dit moment. In een klein onderzoekje via onze website blijkt dat bijna vijftig procent het vertrouwen in het bedrijf is verloren. In een ander onderzoek stelde veertig procent geen telefoon meer van Samsung aan te gaan schaffen. Oei!

Virgin America komt met luxueuze eersteklas-schoenen

Apple stopt met de Apple Car

Of Apple nou écht aan een eigen auto werkte, dat is nog steeds ietwat onduidelijk. Het leek er in ieder geval sterk op dat dit onder project Titan gebeurde. Nu blijkt echter dat project Titan flink wordt terug geschaald. Allerlei werknemers die aan dit project werkten zijn ontslagen of ergens anders ondergebracht.

Samsung komt met Chromebook

De nieuwe Chromebook van Samsung‘s hand is een bijzondere. Dit apparaat is te gebruiken als laptop en als tablet. Ook is-ie van een stylus voorzien. Dat kom je niet vaak tegen bij een laptop. Je kunt hier alles over het apparaat lezen.

Tieners zijn fan van de iPhone

Je hoort dat het niet goed gaat met Apple en de iPhone. Maar ja, de tieners op deze wereld zijn wel degelijk fan. Vier van de vijf ondervraagde tieners stelt namelijk dat hun volgende telefoon een iPhone gaat worden.

Wat er fout ging bij de accutest van de Note 7?

Laten wij dat eens haarfijn uit de doeken doen. Dat de Note 7 explodeerde is deels aan Samsung te wijten. Het bedrijf besloot namelijk zelf te testen of-ie aan alle standaarden voldeed. Achteraf bleek van niet, maar wellicht dat dat aan het licht was gekomen als Samsung het testen van hun nieuwe vlaggenschip had uitbesteed.

Deze robot kan zich langer opdrukken als-ie gaat zweten

De wonderen zijn de wereld nog lang niet uit. Dat blijkt uit deze robot. Die kan zichzelf elf minuten lang opdrukken, maar dan moet-ie wel aan het zweten slaan. Door het ‘zweten’ koelt-ie namelijk af en kan de robot langer doorgaan met opdrukken.

Harvard gaat draden die je in je hersenen kunt injecteren testen op mensen

Harvard heeft dunne draden ontwikkeld die je zonder het uitvoeren van een chirurgische ingreep in het brein kunt plaatsen. Deze draden kunnen dan via elektronische schokken het afsterven van neuronen beletten. Dit helpt tegen zaken als Parkinson en epilepsie.

Tesla kondigt woensdag niet product aan

Tesla zou vandaag een nieuw product aankondigen. Echter heeft Musk laten weten dat dit wordt verplaatst naar woensdag. Hij stelt dat ‘ie iets meer tijd nodig heeft om de presentatie fine te tunen. Wij voorspelden al wat dit nieuwe product kan zijn.

Ook Salesforce gooit handdoek in de ring omtrent opkopen Twitter

Na Disney en Google is ook Salesforce afgehaakt in de race om Twitter over te nemen. Dat betekent dat er op dit moment niemand meer over is om het medium over te nemen. Of dat erg is weten we niet, Jack Dorsey heeft hopelijk nog plannen om Twitter groter te maken. Dat er iets moet gebeuren is wel duidelijk.

Drones je haren laten knippen: doe het niet

Een vervolg van Red Dead Redemption lijkt onderweg

Rockstar is op allerlei manieren aan het hinten dat er een vervolg op Red Dead Redemption aankomt. Dit aangezien allerlei sociale media, zoals het Facebook-account en Twitter-account van Rockstar, rood zijn gekleurd. Dit is de kleur van het spel.

Iron Man biedt zijn diensten aan Mark Zuckerberg aan

Mark Zuckerberg werkt aan een AI-assistent. Deze zou op eenzelfde manier werken als Jarvis in Iron Man. Toen Mark via Facebook vroeg welke stem ‘ie aan deze assistent zou moeten meegeven vonden velen dat Iron Man zijn stem wel nice zou zijn. Robert Downey Jr reageerde op de post en zei dat ‘ie er wel voor in is. Nice.

Unilever schakelt over op online sollicitaties

Unilever gaat uitsluitend mensen via het internet laten solliciteren. Het gaat dan over online games en video-interviews. Wij zouden het fijner vinden mensen face-to-face te ontmoeten Maar ja, dit is voor Unilever vast een stuk gemakkelijker.

Duitsers willen term ‘Autopilot’ verbieden

Wij kunnen ons wel vinden in wat Duitsland stelt. Want waar Tesla stelt dat hun auto’s een ‘Autopilot’ kennen, kunnen ze zich niet volledig zelf besturen. Dat is dus een beetje misleidend, die term. Vandaar dat de Duitsers vinden dat Tesla maar met een andere benaming van de modus moet komen.

Reageer op artikel:
Vandaag: de Apple Car wordt afgeblazen, aankondiging nieuw Tesla-product verschoven en meer
Sluiten