Daniel Koster
Daniel Koster Pop-Culture 19 okt 2016

Vandaag: dit jaar nog 6 nieuwe Netflix-series, nieuwe Macs volgende week gepresenteerd en meer

Netflix blijft nieuwe content toevoegen. Logisch, zonder nieuwe films en series raak je uiteindelijk op de dienst uitgekeken. Zes nieuwe series zijn voor het einde van dit jaar een feit. Genieten! Check dat en meer hier:

Instagram Stories nu ook via Explore

Hoe jij gave Instagram Stories van mensen die geen vrienden van je zijn gaat vinden? Nou, via de Explore-pagina in de Instagram-app. Deze toont nu bovenaan het scherm ook Instagram Stories van mensen die je niet kent. Nice! En creepy.

Alphabet gaat lekker

De reviews van de Google Pixel-smartphone waren vanaf gisteren een feit. Of die telefoons een iPhone-killer zijn is nog maar de vraag. Wel waren de (internationale) media te spreken over het apparaat. Daardoor kent de Alphabet-koers de hoogste waarde ooit.

Hee, een skateboard van LEGO

Instagram komt met speciale tool voor depressieve mensen

Instagram probeert mensen die het zwaar hebben te helpen. Met een nieuwe tool kunnen anderen het aangeven wanneer zij uit een post opmerken dat iemand het zwaar heeft. Ook komen er bepaalde pop ups voor hashtags die laten zien dat iemand het zwaar heeft.

Er komt weer heel wat gaafs naar Netflix

We hebben nog maar een paar maanden te gaan in 2016. Die zullen als het aan Netflix ligt omvliegen, want er komen weer nieuwe series aan. Je kunt denken aan het derde seizoen van ‘Black Mirror’, het derde seizoen van ‘The Fall’ en meer.

UWV heeft last van computerstoringen

De UWV gaat niet zo lekker op technologisch gebied. De computers daar hebben met storingen te maken waardoor allerlei gegevens van werkzoekers zijn kwijtgeraakt. Zo wordt het er niet echt gemakkelijker op om een baan te vinden.

Eind oktober worden nieuwe Macs gepresenteerd

De wereld is al een tijdje aan het wachten op nieuwe Macs. Vooral een nieuwe MacBook Pro zou top zijn. Nu lijkt het erop dat deze nieuwe apparaten gaan komen. Op 27 oktober om precies te zijn. Nice!

Candy Crush krijgt een spelshow

Wij kunnen het nog begrijpen als jij qua afleiding soms wat wilt Candy Crushen. Dat je er een spelprogramma van op de televisie wilt zien, gaat ons echter te ver. Toch wordt er wel eentje van gemaakt en uitgezonden.

Julian Assange heeft internetverbod

Julian kennen we natuurlijk als oprichter van WikiLeaks. Nu verblijft hij al een tijdje in de ambassade van Ecuador in Londen. Zonder internet. De regering van Ecuador heeft zijn internetaansluiting namelijk (tijdelijk) stopgezet. Die zal zich nu al helemaal kapot vervelen.

Videoland komt met offline video kijken

Waar Netflix voor het einde van dit jaar het offline bekijken van video gaat aanbieden, geldt hetzelfde voor Videoland. De online streamingdienst heeft namelijk als doel om rond het begin van 2017 het offline bekijken van video te ondersteunen.

Apple zet streep door de iPhone 4 en oude MacBook Airs

Op een gegeven moment is de koek op. Dan is een product gewoonweg te oud. Dat is wat er nu met de iPhone 4 en oude MacBook Airs aan de hand is, volgens Apple. Het bedrijf zou daarom aan het einde van deze maand stoppen met het ondersteunen van deze apparaten.

Slim: privacyprogramma van NPO offline gehaald door schenden van privacy

Op de NPO zijn de privacyweken van start zijn gegaan met onder andere de Privacytest. Maar ja, als je dan ongevraagd beelden van Instagram-gebruikers laat zien, dan is dat ook gewoon privacyschending.

Oom is baas en gebruikt drone om angstaanjagende Halloween-prank uit te halen

Zakelijke markt in handen van Android

Android gaat heerlijk op de zakelijke markt. Veertig procent van de smartphones draait namelijk op het Android-platform. Apple staat uiteraard op de tweede plek en op de derde plek prijkt Windows.

Heerlijke reclame van Beats

EU-hof vindt het verzamelen van je IP-adres oké

Wanneer het om je privacy gaat is de EU vaak van mening dat-ie niet mag worden aangetast. Dat gaat bij het verzamelen van jouw IP-adres niet op. Die mag door websites worden verzameld om internetaanvallen tegen te gaan.

Japans CGI-meisje is net echt

Het duurt nog wel even voordat jij een Model 3 in huis hebt

De Tesla Model 3 gaat hard, heel hard. Volgens Musk zijn er nu al zoveel reserveringen geplaatst, dat er voor een jaar aan Model 3’s is verkocht. Wil jij er nog eentje hebben? Dan zul je nog wel even moeten wachten.

Tech-bazen populair in gehackte e-mails Hillary Clinton

Hillary Clinton was op zoek naar een VP. Nu blijkt dat ze daarbij heeft gedacht aan Bill Gates en Tim Cook. Die zijn het uiteindelijk niet geworden, maar wij vinden het alsnog goede opties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag: dit jaar nog 6 nieuwe Netflix-series, nieuwe Macs volgende week gepresenteerd en meer
Sluiten